Szerző: Vörös Péter

2000. december 12. 09:27

Az ünnepi szezon Palm és Handspring forgalma a várakozások felett van

[Bloombergs] Legalábbis hétfőn ezt jelezte előre a Bear Stearns egyik elemzője, Andrew Neff. Neff szerint a november vége óta megkérdezett 100 kiskereskedelmi áruház 54%-a nyilatkozott úgy, hogy a Palm eszközök iránti kereslet meghaladta a várakozásokat. A szintén Palm operációs rendszert használó Handspring kéziszámítógépek eladásai is igen erősek voltak. A Compaq Pocket PC-je iránti keresletet azért nehéz felmérni, mert a készülékek kínálata igen szűkös.

Neff szerint a Palm eladások még a várakozásokat is felülmúlhatják, feltéve, hogy a cég képes lesz elegendő készüléket gyártani. A kéziszámítógépeket az idén érzékenyen érintette egyes alkatrészek hiánya.

A Bear Stearns elemzője szerint egyes áruházakban már kis is fogytak a Palm m100 ill. Palm V-ből. A Sony Clie nevű, szintén a Palm OS-t használó kéziszámítógépének eladásai viszont nem túl jók.

A Palm részvényárfolyama 2,44$-ral (4,50%-kal) 56,62$-ra, a Handspring-é 6,83$-ral (11,73%-kal) 65,08$-ra emelkedett hétfőn. A Palm részvényárfolyama tovább emelkedhet a következő napokban, mivel e héten tartják a Palm szoftverfejlesztői konferenciát.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.