Szerző: bzd

2000. december 11. 20:46

Jegesedés nélkül -40°C-on?

Aki sokat olvasgatja a különböző hazai tuning fórumokat, az talán már találkozott Freezerrel. Freezer már sokat mesélt hűtőrendszeréről, amit már majdnem tökéletesnek is lehetne nevezni. Nos, végre eleget siránkoztunk neki, hogy fellőjön róla valami infót a Netre. A rendszer egy 750MHz-es AMD Thunderbird procit tart -10°C és -40°C közötti hőmérsékleten. A proci meghálálta a dolgot, egy átalakított ASUS A7V-ben 2.2V-on (ezt a feszültséget valami hasonló hűtéssel ajánlott csak erőltetni...) száguldozik 1320MHz-en... A rendszer különlegessége, hogy a hűtőblokknak olyan a kialakítása, hogy három oldalról körbeveszi a Peltiert, így sokkal egyszerűbben kivédhető a párásodás és a jegesedés. No, de erről Freezer sokkal részletesebben ír ideiglenes honlapján, azaz itt. Le kéne beszélni a srácot arról, hogy 2 hét múlva törölje...

Személy szerint kíváncsi lennék, hogy a proceszsor "hasával" és lábaival mi a helyzet. A Peltier a szilikonpaszta jóvoltából nemcsak a magot, hanem a kerámiát is elég rendesen hűti, tehát az egész processzor mínuszban van. A foglalat belsejében és a lábaknál hogyan sikerült megoldani a párásodás (és aztán annak odafagyásának) problémáját?

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.