:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 4. 16:22

Micron memória kerül az Xbox-ba

A Microsoft és a Micron ma nyilvánosságra hozott megállapodása szerint az elkövetkező hat évben a Microsoft konzoljába a Micron által gyártott 200 MHz DDR SDRAM memóriamodulokat szerelik.

Az XBox 64 MByte memóriával készül, a 200 MHz órajelű DDR SDRAM elméletben 6,4 GByte/sec maximális adatátviteli sebességet biztosít.

Mint ismeretes, az Xbox UMA (unified memory architecture) memóriaszervezésű, azaz a grafikus chip is a rendszermemóriát használja frame- z- textúra- stb. bufferként.

Ezért fontos, milyen hatékonyságú sávszélesség-igény csökkentő eljárásokat alkalmaznak az NVIDIA mérnökei az Xbox lelkét képező NV2A chipben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 01:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.