Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 4. 16:22

Micron memória kerül az Xbox-ba

A Microsoft és a Micron ma nyilvánosságra hozott megállapodása szerint az elkövetkező hat évben a Microsoft konzoljába a Micron által gyártott 200 MHz DDR SDRAM memóriamodulokat szerelik.

Az XBox 64 MByte memóriával készül, a 200 MHz órajelű DDR SDRAM elméletben 6,4 GByte/sec maximális adatátviteli sebességet biztosít.

Mint ismeretes, az Xbox UMA (unified memory architecture) memóriaszervezésű, azaz a grafikus chip is a rendszermemóriát használja frame- z- textúra- stb. bufferként.

Ezért fontos, milyen hatékonyságú sávszélesség-igény csökkentő eljárásokat alkalmaznak az NVIDIA mérnökei az Xbox lelkét képező NV2A chipben.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.