Szerző: Vörös Péter

2000. december 4. 00:17

A Micron Electronics részvényei 23,5%-kal csökkentek pénteken, miután a cég profit-figyelmeztetést tett közzé

[CNEt,Yahoo] A cég a profit-figyelmeztetést a csütörtöki tőzsdei zárás után tette közzé, mire a részvényárfolyam pénteken 1,25$-ral (23,5%-kal) 4,06$-ra csökkent. Amint azt már megírtuk, csütörtökön azt közölte a Micron Electronics, hogy a cég alacsonyabb nyereségre számít legutóbbi negyedévében. Az okok: gyengébb ünnepi szezonbeli PC forgalom és alacsonyabb memória chip árak (a cég az USA legnagyobb memória chip/kártya gyártója).

A november 30-án véget ér pénzügyi negyedévet a cég várhatóan 385-400 millió $ forgalommal zárta, a nyereség pedig 1-4 cent körül lesz részvényeként, szemben a korábban várt 11 centtel. A PC eladások várhatóan 30-35 millió $-ral lesznek az előrejelzések alatt. A végleges eredmények bejelentése december 20-án lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról