Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 2. 16:53

E-mail vírus népszerűsíti a Linuxot

[Techweb] Pénteken több vírusirtó-cég is felfigyelt egy új e-mail vírusra, amely a Linux operációs rendszert próbálja "népszerűsíteni".

A Shockwave.A vagy ProLin.A fantázianevű károkozó a Love Letter-hez hasonlóan a Microsoft Outlook segítségével szaporodik, fertőz és rombol.

A kártékony e-mail tárgya: "A great Shockwave flash movie," és egy "creative.exe" nevű csatolt file-t tartalmaz. Megnyitáskor a vírus az Outlook listájában szereplő összes címzettnek továbbítja magát, és a számítógépen található .mp3, .jpg és .zip állományoknak a követkető szövegre változtatja a kiterjesztését: "change at least now to LINUX".

A vírus a következő üzenettel fejezi be tevékenységét: "I could have done far better damage. I could have even completely wiped your hard disk." Az e-mail aláírója a pingvin, a Linux kabalaállata.

A vírus sajnos elég gyorsan terjed, péntek délután már 50 helyről jelentették létezését a vírusirtó programokat készítő Network Asociates-nek, aki a vírust a "high risk", azaz nagyon veszélyes kategóriába sorolta.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.