:

Szerző: Vörös Péter

2000. december 1. 13:36

A Sony nem hívja vissza a Transmeta processzoros laptop-jait, dacára annak, hogy a NEC-éhez hasonló problémái vannak a Vaio-kkal

A Sony csak figyelmezteti vevőit arról, hogy egyes számítógépeknél hibára lehet számítani az operációs rendszer újrainstallálása esetén. Ezt a hibát már a NEC is azonosította és vissza is hívtak 300 laptop-ot emiatt. A Transmeta Crusoe chip-es laptop-okat az USA-ban és Japánban árulják, de az érintett sorozatot csak Japánban adták el, ahol az értékesítés október elején indult el. A Transmeta már beazonosította a hibás chip-eket és bejelentették azt, hogy ezeket már nem gyártják.

A Transmeta laptop-okhoz, Web-szörföző pad-ekhez és Internet eszközökhöz gyárt processzorokat. A cég és az elemzők nagy része szerint is a chip-ek alacsonyabb áramfogyasztásúak, mint az Intel vagy az AMD mobil chip-jei és kevesebb hőt bocsátanak ki, ami azt jelenti, hogy hosszabb akkumulátor üzemidő érhető el ill. kevésbé kell hűteni a processzort (ami persze szintén segíti az akkumulátor üzemidőt). A Gateway és az AOL a Transmeta processzorát választotta új Internet eszközéhez a 'Touch Pad'-hez. Az IBM viszont úgy találta, hogy egyelőre nem olyan egyértelmű a Transmeta előnye és ezért jövő évben megjelentetendő, alacsony áramfogyasztású ThinkPad-jéhez Pentium III-at fognak használni ...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.