:

Szerző: mz

2000. november 30. 20:29

Sikeres évet zár a svéd Telelogic AB

[Inventix] Az Inventix Kft., mint a svéd Telelogic AB disztribútora és hazai képviselője a Telelogic AB rekord ütemű növekedéséről és bővüléséről ad számot. A stockholmi tőzsdén jegyzett Telelogic AB piacvezető a valós idejű, illetve telekommunikációs rendszerek készítésénél alkalmazott tervező és tesztelő eszközök, valamint az objektum-orientált elemző és tervező eszközök területén.

Az év első kilenc hónapjában a Telelogic AB bevételei 141%-kal növekedtek a tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva, és meghaladták a 45 millió dollárt. A harmadik negyedévben a növekedési ütem 195% volt az egy évvel korábbihoz képest. A harmadik negyedév során a licensz bevételek 200%-kal, a maintenance bevételek 185%-kal növekedtek. A teljes kilenc hónapra vonatkozólag 128% a licensz bevételek növekedése és 132% a maintenance bevételeké. A konzultáció a teljes bevételek 35%-át tette ki. A cég alkalmazottainak száma a negyedév végére meghaladta a 900 főt, ami a tavaly év végi létszám kétszerese.

A közelmúlt üzletkötései közül kiemelkedik a japán NEC-kel kötött 3G komponensekre kötött szerződés, a Motorolával kötött 3 éves megállapodás, valamint a Lucent-tel aláírt szerződés, amelynek keretében a Lucent teljes fejlesztési folyamatát Telelogic eszközök támogatják.

A harmadik negyedévben jelent meg a piacon a Telelogic Tau 4.1 -es változata, továbbá a Tau UML Suite legújabb 4.4-es verziója, a Logiscope 5.0, valamint egy új termék a Bluetooth Prequal, amely a Bluetooth alkalmazások előminősítő tesztelését végzi.

A Magyarországi jelenlét
Az Inventix Kft. szervezésében szeptemberben egész napos rendezvény keretében ismerkedhettek az érdeklődők a Telelogic termékekkel. A rendezvényen számos hazai telekommunikációs cég képviseltette magát és élénk érdeklődés mutatkozott a felsőoktatás részéről is. A Telelogic AB egész világot átfogó tevékenységét ismertető bevezető előadást Eric Lundquist a Telelogic AB kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke tartotta. Ezen elhangzott, hogy a Telelogic AB becslése szerint az 1988-as év adatai alapján a telekommunikációs szoftver eszközök piacán 58%-os részesedéssel bír, míg a valós idejű rendszerek szoftver eszközei terén 32%-os részesedésével szintén piacvezető.

Októberben jött létre az a 2003 végéig szóló szerződés, melynek keretében az ELTE Informatikai Tanszékcsoportja a Telelogic Tau UML Suite, SDL Suite és TTCN Suite termékeit felhasználja a jövő informatikusainak képzésében.

Hazánkban jelenleg az Ericsson, a Nokia, a Matáv, az OMMK és a HospNet használ Telelogic eszközöket. A felsőoktatásban a BME-, az ELTE-n és a Veszprémi Egyetemen található Telelogic termék.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.