Szerző: Barna József

2000. november 30. 18:57

A Transmeta cáfolja, hogy nagy mennyiségben kerültek forgalomba hibás Crusoe processzorok

[Electic Tech] Amint arról ma reggel beszámoltunk , az NEC tegnap kiszivárogtatta, hogy kénytelen visszahívni 248 darabot a Transmeta Crusoe CPU-ra épülő LaVie MX és LaVie G laptop sorozatából. A hír hatására a Transmeta részvényei a zárás utáni kereskedésben 25%-ot veszítettek értékükből a tokiói tőzsdén.

[Electic Tech] Amint arról ma reggel beszámoltunk, az NEC tegnap kiszivárogtatta, hogy kénytelen visszahívni 248 darabot a Transmeta Crusoe CPU-ra épülő LaVie MX és LaVie G laptop sorozatából. A hír hatására a Transmeta részvényei a zárás utáni kereskedésben 25%-ot veszítettek értékükből a tokiói tőzsdén.

A hírre reagálva James Chapman, a Transmeta eladásért és marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy a hibás processzorok egy adott szállítmányból kerültek ki. Mindazonáltal valószínűtlennek tartja, hogy más laptop gyártókhoz is került volna e darabokból. Amint az ismeretes a cég az NEC-n kívül a Sony Corp, Fujitsu és Hitachi számára is szállít Crusoe CPU-kat, s eddig semmiféle visszajelzés nem érkezett arra vonatkozóan, hogy e gyártók is hasonló hibákkal találkoztak volna. Igaz, a Sony csütörtökön bejelentette, hogy alapos vizsgálatnak veti alá eddig legyártott Crusoe alapú notebookjait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról