Szerző: Barna József

2000. november 30. 18:57

A Transmeta cáfolja, hogy nagy mennyiségben kerültek forgalomba hibás Crusoe processzorok

[Electic Tech] Amint arról ma reggel beszámoltunk , az NEC tegnap kiszivárogtatta, hogy kénytelen visszahívni 248 darabot a Transmeta Crusoe CPU-ra épülő LaVie MX és LaVie G laptop sorozatából. A hír hatására a Transmeta részvényei a zárás utáni kereskedésben 25%-ot veszítettek értékükből a tokiói tőzsdén.

[Electic Tech] Amint arról ma reggel beszámoltunk, az NEC tegnap kiszivárogtatta, hogy kénytelen visszahívni 248 darabot a Transmeta Crusoe CPU-ra épülő LaVie MX és LaVie G laptop sorozatából. A hír hatására a Transmeta részvényei a zárás utáni kereskedésben 25%-ot veszítettek értékükből a tokiói tőzsdén.

A hírre reagálva James Chapman, a Transmeta eladásért és marketingért felelős alelnöke elmondta, hogy a hibás processzorok egy adott szállítmányból kerültek ki. Mindazonáltal valószínűtlennek tartja, hogy más laptop gyártókhoz is került volna e darabokból. Amint az ismeretes a cég az NEC-n kívül a Sony Corp, Fujitsu és Hitachi számára is szállít Crusoe CPU-kat, s eddig semmiféle visszajelzés nem érkezett arra vonatkozóan, hogy e gyártók is hasonló hibákkal találkoztak volna. Igaz, a Sony csütörtökön bejelentette, hogy alapos vizsgálatnak veti alá eddig legyártott Crusoe alapú notebookjait.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.