:

Szerző: Vörös Péter

2000. november 30. 11:00

A Creative továbbra is biztos abban, hogy el fogja tudni érni a 100 millió $-os célt a Nomad Jukebox MP3 lejátszóval

Az augusztusban megjelent Nomad Jukebox MP3 lejátszó főbb paraméterei: 6 GB-os (!!), később (2001-től) 12 GB-os (!!) IBM ill. Fujitsu winchester, 8 MB DRAM puffer (5 percnyi (!!) shock protection), 100 órányi MP3 zene 128Kbps kódolást használva, standard lejátszási idő: 6 óra, elem: 4 db AAA, EAX-enabled, mikrofon + diktafon funkció; egyebek között MP3, WMA, WAV lejátszási lehetőség; USB csatlakozás a PC-hez.

A cég szerint jó úton vannak affelé, hogy elérjék a 100 millió $ bevételt az első éves forgalom után, reménykedve az ünnepi szezon jó eredményeiben. A világ legnagyobb hangkártya gyártója szeptemberben kezdte el a Jukebox árusítását az USA-ban, ahol a kiskereskedelmi ár 499$. A jövő évben tervezi a Creative további négy változat megjelentetését. A cég nem tette közzé, hogy eddig hány darabot adtak el a Jukebox-ból.

Miután a vállalat még mindig nagyon PC-központú (a nem PC-s termékek aránya mindössze a teljes forgalom 6%-a), a részvényárfolyama ez évben 24%-kal csökkent. A gyengülő euró is negatívan befolyásolja a cég eredményeit, mivel Európa teszi ki a cég teljes forgalmának 32%-át. A negyedik negyedévben a cég 440-460 millió $-os forgalomra számít, ami 5%-os növekedésnek felel meg a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.