:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 29. 00:30

Svájcban hamarosan lehetővé válik a tőzsdézés kéziszámítógépek segítségével

A svájci Credit Suisse a Sun Microsystems segítségével hamarosan elkészíti a Youtrade Java-alapú elektronikus brókerszolgáltatás PalmOS operációs rendszert használó kéziszámítógépekre tervezett változatát, amelyet eleinte csak Svájcban lehet használni.

Így gyakorlatilag egy Palm Pilot vagy egy Handspring Visor kéziszámítógép és egy megfelelő mobiltelefon segítségével bárhol lehetőség lesz részvények adásvételére vagy tőzsdei információk megtekintésére. A svájci Ergon Informatic AG portolta az alkalmazást PalmOS-re, amely az adatforgalmat SSL 3.0 titkosítással látja el: ez a titkosítási szint azonos a szoftver asztali verziójában használttal.

A Java-alapú szolgáltatáshoz a megbízható hátteret a Credit Suisse Sun Enterprise 450 szerverei és a Solaris 8 operációs rendszer biztosítják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.