Szerző: Vörös Péter

2000. november 23. 11:23

Az Intuit részvényárfolyama csökkent az alacsonyabb forgalom-előrejelzés miatt

A Quicken személyi pénzügyi szoftveréről híres Intuit részvényárfolyama jelentősen csökkent tegnap, miután a cég bejelentette, hogy második pénzügyi negyedéves forgalma várhatóan alacsonyabb lesz.

A vevők késleltetik a TurboTax adózási szoftver vásárlását, mivel egyre többen választják a cég Web-alapú adó termékeit, emiatt a pénzügyi második negyedévről az áprilisban végződő harmadik negyedévre tolódik át az eladások egy része (április közepére esik az adózási időszak az USA-ban). Egyes elemzők szerint, mivel az Intuit főként közvetlenül értékesít, kevésbé kiskereskedőkön keresztül, ezért a legnagyobb forgalom az áprilisi negyedévben lesz.

A TurboTax adó szoftver új változata december kerül a piacra. A cég szintén dolgozik a kisvállalatoknak szánt QuickBooks könyvelési szoftverének új verzióján - sőt lehet, hogy hamarosan ennek online verzióját is bemutatják. Az Intuit szerint a második pénzügyi negyedév forgalma 455-465 millió $ lesz, míg a 2001-es pénzügyi év egészére nézve továbbra is tarthatónak tűnik az 1,32-1,34 milliárd $-os forgalom. A cég részvényárfolyama tegnap 4,31$-ral (9%-kal) 43,88$-ra csökkent - szemben a rekord magasságú 90$-os szinttel januárban.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.