Szerző: Koi Tamás

2022. november 14. 09:57

Ausztrália betiltaná a váltságdíjfizetést a zsarolóknak

Minden szempontból elvenné a kiberbűnözők kedvét a helyi kormányzat attól, hogy ausztrál célpontokat támadjanak - a kormányzati intézmények szorosabb és szigorúbb fellépése mellett többek között napirenden van, hogy illegálissá válik a hackereknek fizetett váltságdíj.

Példátlan lépésre szánhatja el magát az ausztrál kormány az országot az utóbbi hónapokban ért, kiterjedt hacketrámadásokra válaszul. A privát és és állami szektort egyaránt sújtó támadások az utóbbi időszakban annyira megsokasodtak, hogy maguk a támadások mellett rövidesen a támadókkal való megegyezés, így konkrétan a váltságdíjak kifizetése is illegálissá válhat az országban.

Minderről Clare O'neil belügyminiszter beszélt vasárnap az ABC televíziónak adott interjújában, ahol közölte, a kormány új kiberbiztonsági stratégiájába fog illeszkedni a ransomware-támadások kvázi ellehetetlenítését célzó szigorítás.

ransomware

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szigorúbb ellenőrzést és a jogszabályok betartását két ausztrál kormányzati intézmény, a helyi rendőrhatóság és a külföldi elektronikus kommunikáció megfigyelésével megbízott Australian Signals Directorate koordináltan fogja végezni egy nagyjából száz nyomozóból álló különítmény által.

Az ausztrál kormányzat számára azután telt be a pohár, hogy a feltételezések szerint orosz bűnözői csoportok októberben betörtek az ország legnagyobb magán-egészségbiztosítójához, a Medibankhoz, ahonnan nagyjából tízmillió meglévő és/vagy egykori ügyfél személyes adataihoz férhettek hozzá.

Egy hónappal korábban, szeptemberben pedig az ország második legnagyobb távközlési szolgáltatóját, az Optust törték fel legalább nyolc másik, kiterjedt mennyiségű személyes adatot kezelő céggel egyetemben.

Az Ausztráliát érintő kibertámadások súlyosságát jól jelzi, hogy a belügyminiszter mellett a témában megszólalt az igazságügyminiszter, valamint a miniszterelnök is - Anthony Albanese személyesen jelentette be, hogy kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy a Mediabank-támadás hatásait mérsékelje, így többek között létrejött egy a károsultak számára létrehozott segélyvonal, ahová azok fordulhatnak, akik bármilyen segítséget igényelnének a támadással összefüggésben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.