Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 23. 03:48

A PlayStation 2 vajon mi?

[CNet] A PlayStation 2 vajon mi? Ma ez foglalkoztatja a Sony-t leginkább. Ráadásul a kérdés egyáltalán nem költői, ugyanis a kitalálósdi a vásárlók zsebére megy.

A Sony azt hangoztatja, hogy a PlayStation 2 128 bites mikroprocesszorával, DVD-lejátszójával és internetes csatlakozási lehetőségével egy kész számítógép.

A Sony Computer Entertainment Europe Nagy-Britanniában székel, és az ország vámhatósága egyszerű videojátékként minősítette a konzolt. Ez azt jelenti, hogy az országba behozott minden egyes PlayStation 2 gép után 2,2% vámot kell fizetnie a Sony-nak, és miután az egész európai piacot innen látják el, ez biztosan nem kis summa lesz. Ugyanakkor a számításechnikai eszközökre nem szabnak ki importvámot.

A Sony szóvivője, Liz Ashford szerint a cég megfellebbezi a döntést és kormányzati kivizsgálást kér. Ha keresetét elutasítják, bíróságon támadhatja meg az angol vámhivatal döntését. Ashford szerint a Sony inkább átvállalja majd a költségeket, minthogy a rajongókra hárítsa.

Az mindenesetre biztos, hogy az öreg kontinensen a héten debütáló PlayStation 2 vásárlóinak már így is elég mélyen a zsebükbe kell nyúlni, tekintve, hogy az USA-ban 299 dollárért árult gépet Nagy-Britanniában 299 fontért (425$), Franciaországban 2990 frankért (385$) míg Németországban 869 német márkáért (375$) lehet majd megvenni. Vagyis még a "legolcsóbb" helyen sem kerül 110,000 forintnál kevesebbe a Sony legújabb játékgépe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról