:

Szerző: mz

2000. november 20. 21:07

Nemzeti Minőségi Díjat nyert a Compaq

[Mmd] A Parlament Kupolatermében Orbán Viktor Miniszterelnök adta át a Magyar a Nemzeti Minőségi Díjat. A négy kategóriában meghirdetett pályázat szolgáltatói kategóriájában ebben az évben a Compaq Computer Magyarország Kft. érdemelte ki az elismerést, melyet a Compaq vezérigazgatója, Dr. Beck György vehetett át.

Az ipari miniszter kezdeményezésére a miniszterelnök által 1996-ban alapított magyar Nemzeti Minőségi Díj az Európai Minőségi díj mintájára az üzleti kiválóság egyik legrangosabb elismerése. Odaítélésekor a pályázó teljes üzleti tevékenységét ítélik meg, melyben a legnagyobb hangsúly a vevőkkel fenntartott kapcsolat szervezettségére, a vevői elégedettség kiemelkedő szintjére kerül. A díjra érdemes vállalatnak tiszta, érthető, célorientált stratégiát kell felmutatnia, mely jól sturktúrált folyamatokban ölt testet. A vállalat vezetőinek és munkatársainak összhangban kell együttműködniük a célok elérése érdekében. A díj vizsgálja a folyamatok dokumentáltságát, a fejlődési utak folyamatos megfogalmazását.

A Compaq Computer Magyarország Kft. piacvezető pozíciót ért el a hazai informatikai piacon minden lényeges szegmensben. E kiemelkedő eredményt csak úgy tudta elérni és tudja megtartani, ha munkáját a piaci igényeknek megfelelően szervezi és képes a folyamatos megújulásra.

A Nemzeti Minőségi Díj szemléletváltozást és új, magas színvonalú üzleti kultúra kialakítását indította el Magyarországon. A Compaq Magyarország piacvezető informatikai vállalatként részese és aktív alakítója ennek a folyamatnak. Tevékenységével, termékeivel és szolgáltatásaival az elmúlt évtized során jelentősen hozzájárult az ország modernizálásához, a korszerű technológiák és folyamatok meghonosításához. Közel 300 magasan képzett munkatársa a legnagyobb hazai vállalatok, államigazgatási intézmények stratégiai céljainak elérésében vállal aktív szerepet komplex rendszerintegrációs projektek megvalósításával. A Compaq kiemelt célként kezeli a kis- és közepes vállalatok korszerű informatikával való ellátását csakúgy, mint a családok, háztartások számítógéppel való felszerelését. A vállalat több regionális feladatot is ellát: Internet Infrastruktúra szakértői központja koordinálásával 95 ország internetes projektjeiben dolgozhatnak magyar szakemberek. A vállalat magyarországi eredményeinek elismeréseként vezetőjét Dr. Beck Györgyöt a teljes közép-kelet európai régió vezérigazgatójává nevezték ki.

A Compaq Computer Magyarország előremutató vállalati tevékenységéért nemrégiben vehette át a Budapest Klub által első ízben odaítélt Üzleti Etikai Díjat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.