Szerző: Vörös Péter

2000. november 19. 12:16

Comdex: Intel 1 GHz-es notebook processzor a láthatáron

[ZDNN] Tervek szerint a jövő év első felében jelennek meg a SpeedStep technológiát használó 1 GHz-es Pentium III mobil chip-ek. Bemutató példánnyal már rendelkezett is a cég a Comdex-en. A cég arra számít, hogy a megjelenésekor az asztali gépekhez képesti kb. 4-500MHz hátrányt ellensúlyozza majd a hordozhatóság kényelme és a "relatíve elfogadható" (:-)) teljesítmény - ne feledjük addigra az asztali PC csúcsot a Pentium 4 1,4-1,5GHz ill. az Athlon 1,5GHz fogja jelenteni.

A Intel SpeedStep technológiája azt jelenti, hogy az új processzorok 1 GHz-en fognak futni, amikor a készülék be van kapcsolva és áram alatt van. Ha azonban a felhasználó akkumulátor módra vált át, akkor a chip visszamegy 700 MHz-re. Az átálláskor az átlagos áramfogyasztás arányosan csökken. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos konfigurációjú laptop 5-7 órát is kibír akkumulátorról - természetesen a tényleges akkumulátor élettartam függ a gyártótól, képernyő ill. akkumulátor mérettől. A SpeedStep azt is lehetővé teszi hogy tápról használva is 1 GHz-en fusson a processzor.

A Comdex-en bemutatott IBM ThinkPad ill. Compaq Presario 15"-os kijelző mellett használta az 1 GHz-es mobil Pentium III chip-et. Az Intel szerint a Gateway, a Dell, a Hewlett-Packard és az Acer America is hamarosan bemutatják az új processzort használó laptop-jaikat a megjelenés (jövő év második negyedéve) után.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.