Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 17. 14:57

SEGA Dreamcast játékok a PC-n

A SEGA Japánban tartott tájékoztatóján Hideki Saito, a vállalat alelnöke elmondta, hogy a SEGA minden eddiginél jobban szeretne a hálózati szolgáltatásokra koncentrálni, ezzel egyre több és több játékosnak lehetőséget adva az online játékra.

A nyiltakozat szerint a SEGA nam titkolt célja, hogy a piacvezetővé váljon az online játékok terén. Ez nem csak a hálózati játékokra vonatkozik, hanem az értékesítésre és online eseményekre is. Hideki Saito szerint az Eternal Arcadia játék 200,000 példányban fogyott el hagyományos értékesítési csatornákon keresztül, és több, mint 70,000 darabot adtak el elektronikus úton. A Guru Guru Onsen játék pedig 30,000 példányban kelt el egy online rendezvény alkalmával.

A SEGA ki szeretné terjeszteni együttműködését más hálózati vállalatokkal, hogy minnél több játékoshoz tudja eljuttatni online szolgáltatásait.

A cég képviselői nyilvánosságra hozták a SEGA fejlesztési terveit. Saito szerint a cég egyelőre nem kíván más gyártók hardvereire fejleszteni, ugyanakkor a relatív gyenge Dreamcast-eladások miatt nem vetik el egy esetleges PC-be építhető Dreamcast-kártya készítésének lehetőségét. A SEGA korábban már nyilvánosságra hozta ezen terveit, és az eszköz prototípusát is bemutatták. Ezzel a lépéssel egyre több játékoshoz juthanak el a SEGA Dreamcast-ra írt játékok, új piacokat teremtve ezzel.

Többekben felmerült a kérdés, hogy a PC hogyan lesz képes a Dreamcast-hoz használt GD-ROM lemezek olvasására. A válasz erre: sehogyan. Azonban a SEGA szerint nem lehetetlen, hogy az elkövetkezendőkben a játékokat GD-ROM mellett DVD-n is kiadják.

A SEGA ezzel a fejlesztők helyzetét is megkönnyítené, hiszen nem lene szükség többplatformos fejlesztésre. A cégnek további lehetőségeket is meg szeretne vizsgálni, hogy hogyan lehetne a Dreamcast játékokat más hardvereken is futtatni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról