Szerző: Vörös Péter

2000. november 17. 08:04

A VA Linux eredményei a csökkentett várakozásoknak megfelelően alakultak

[Bloomberg] A Linux-os munkaállomásokat ill. hardvereket gyártó VA Linux tegnap bejelentette, hogy az október 27-én záruló pénzügyi negyedévben 7 millió $ veszteséget realizált, a tavalyi hasonló időszakban 7,2 millió $ volt a cég vesztesége. Az eredmény a Wall Street várakozásainak megfelelő volt - e hónap elején még 4 millió $ körüli veszteségre volt várható, de a cég két héttel ezelőtti profitfigyelmeztetése után módosultak a kilátások.

A cég forgalma 56,1 millió $-ra nőtt, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 14,8 millió $-ral - ez viszont jelentős, 278%-os emelkedés, bár a várakozásoknál alacsonyabb ... A cég elnök-vezérigazgatója, Larry Augustin elismerte, hogy a forgalom és a nyereség ugyan alatta maradt az eredeti terveknek, mégis azt reméli, hogy a 2001-es pénzügy évben már nyereséges lesz a cég és a forgalom pedig a 2000-es pénzügyi évben elért szint 2,25-szerese lesz.

A VA hagyományosan új .com cégeket célzott meg, mivel az újonnan induló cégeknél jobbak a vállalat esélyei, mint a nagy, régóta kialakult cégeknél. Azonban az utóbbi idők .com válsága miatt a VA-nek új piacok után kell részben néznie.

A két héttel ezelőtti profitfigyelmeztetés miatt akkor egyetlen nap alatt 42%-kal 17,38$-ra csökkent a cég részvényárfolyama. A csütörtöki napot a VA 0,56$ (4,48%) csökkenéssel 12$-on zárta. A VA a pénzügyi eredményeket a tőzsdei nap zárása után közölte.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.