Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 16. 16:12

Comdex: A FIC bemutatta Aqua nevű Crusoe-alapú vezeték nélküli internetes eszközét

A Comdex kiállításon a tajvani FIX bemutatta Transmeta Crusoe 3400 mikroprocessszorral szerelt eszközét, melyet vezeték nélküli internet-elérésre is felkészítettek. A számítógép az Aqua fantázianevet kapta.

A gépet a Crusoe processzor működteti, adatok tárolásárs 64 MByte rendszermemória és 32 MByte compact flash memória áll rendelkezésre. A hangképzésről beépített audio, a bővíthetőségről PCMCIA és USB csatlakozók gondoskodnak. A gép kijelzője egy 8,4 inch átlójú, érintésérzékeny, színes TFT LCD.

Az internet vezeték nélküli elérését a PCMCIA foglalatba helyezhető vezeték nélküli modem vagy LAN kártya teszi lehetővé, de a felhasználó dönthet a Bluetooth alkalmazása mellett is, amelyre az USB csatlakozóra illeszthető egységek (pl. FIC BlueGenie) adnak lehetőséget. Az Aqua könnyű hordozhatűságát csekély, egy kilogrammnál is kisebb tömege teszi lehetővé. Az akkumulátor hosszú élettartamát a 400 Mhz sebességű Crusoe processzor alacsony áramfelvétele garantálja.

A FIC elnöke Ming J. Chien szerint az Aqua a Comdex kiállítás egyik legnépszerűbb terméke, és a vállalat továbbra is elkötelezett a Transmeta Crusoe-alapú megoldások előnyeinek népszerűsítése mellett.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.