Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 16. 15:10

A 3dfx nem vonul ki a grafikus kártyák piacáról

A tegnapi és a mai nap folyamán számos helyen olyan információk láttak napvilágot, miszerint a 3dfx kivonul a grafikus kártyák piacáról. Ez a hír nem igaz.

A 3dfx a költségeinek csökkentése érdekében bezárja és eladja juarez-i (Mexikó) kártyagyártó üzemét. A kártyák gyártását outsourcing keretében más vállalatok végzik majd el. Ez nagyobb szabadságot biztosít a cégnek az OEM piacon is, mert a számítógépgyártók jól ismert és elismert cégektől vásárolhatják meg a 3dfx chipes videokártyákat, várhatóan még versenyképesebb áron.

Ugyanakkor - ahogy ezt már tegnap is jeleztük - a cég továbbra is értékesít majd videokártyákat, melyek természetesen ezután is 3dfx márkajelzéssel kerülnek az üzletekbe. Ám a költséghatékonyság szellemében a kártyák nem a 3dfx saját gyárában készülnek, hanem outsourcing keretében más gyártók üzemeiben.

"A mexikói gyár értékesítése ugyanúgy lehetőséget ad nekünk, hogy kártyákat adjunk el az üzletekben, ám ezentúl még kedvezőbb áron tehetjük meg ezt. Ezen kívül igyekszünk partneri kapcsolatokat kialakítani, olyan módon, hogy mind a hűséges vásárlóink, mind a részvényeseink elégedettek lehessenek" - mondta Alex Leupp, a 3dfx elnök-vezérigazgatója.

A cég terveiben nagyon fontos szerep jut az OEM piacnak. A vállalat tervei szerint a "Mosaic" technológián alapuló jövőbeli chipjeit több kártyagyártónak is értékesíti, valamint közvetlenül számítógépgyártók felé is kínálja majd őket.

Végül a cég azon elképzeléseit is közzétette, miszerint a Mosaic technológiát nem csak számítógépekbe, hanem más elektronikus eszközökbe, játékkonzolokba, set-top boxokba, kéziszámítógépekbe is kínálja majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról