:

Szerző: Vörös Péter

2000. november 16. 14:50

IBM: 850 millió $-os, 10 éves Sharp szerződés

Az IBM bejelentette, hogy elnyerte a Sharp IT részlegének outsourcing-jára vonatkozó szerződését. A Sharp teljes IT rendszerét az IBM, a világ legnagyobb számítógépes szolgáltatás vállalata fogja futtatni. A tervezés a Sharp továbbra is a feladata marad. Az IBM szóvivője szerint a 10 éves szerződés értéke kb. 850 millió $.

Ázsiában egyre több ilyen jellegű megállapodást kötött már az IBM, a cégek ugyanis jobban szeretik külsősre bízni a komplex számítógépes hálózatok ill. Web-bel kapcsolatos funkciók kezelését. Októberben nyert hasonló szerződést az IBM a Nippon Telegraph and Telephone-nal (a japán Matáv) 10 évre és kb. 14 milliárd $ értékben.

Ezen kívül a két cég egy közös vállalatot fog létrehozni szoftverek és szolgáltatások értékesítésére Japánban. Ezzel a cél az üzleti hatékonyságra ill. tervezésre kihegyezett szoftverek és szolgáltatások értékesítése. Az új cég várhatóan áprilisban indul be. A két cég részesedését a közös vállalatban nem tették közzé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.