:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 9. 09:51

Irányítást szerzett a Tresorit felett a Swiss Post

Többségi tulajdont vásárolt az egykori állami postaszolgáltató, a Swiss Post a svájci-magyar Tresoritban. A 2011-ben a BME-ről induló cég a továbbiakban a Swiss Post részeként üzemel majd, kvázi önálló üzletágként.

Pontosan meg nem határozott összegért cserébe többségi tulajdont vásárolt a Swiss Post a svájci-magyar Tresorit felhőszolgáltatóban - jelentették be tegnap a felek. Az európai piac egyik első, végponti titkosítást kínáló felhős szolgáltatócége Magyarországon, a BME CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratóriumából indult hódító útjára, eddigi működése során nagyjából 18 millió dollárnyi befektetői tőkét szerezve.

Az üzlet a 2013-ban privatizált Swiss Post számára új lehetőségeket nyit meg a levélforgalom fokozatos csökkenésével járó bevételkiesés ellensúlyozására, illetve újabb, digitális szolgáltatások bevezetésére, míg a Tresorit a világ 25 országában jelen lévő, több mint 54 ezer munkavállalót foglalkoztató Swiss Port révén tovább bővítheti jelenleg nagyjából 10 ezer üzleti ügyfélből álló partnerkörét.

tresorit_founders
a tresorit alapítói (balról-jobbra: szilágyi györgy, lám istván, szebeni szilveszter)

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az akvizícióról kiadott közlemény szerint a Tresorit napi működésében a tranzakció semmilyen lényegi változást nem eredményez majd, így a márka és a szolgáltatások egyaránt tovább futnak majd immár a Swiss Post égiszén belül, ahol a Tresorit teljesen önálló üzletágként működik tovább, az alapító-vezetők, Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György irányítása alatt.

A legendásan szigorú svájci adatvédelmi szabályozás hatálya alá eső Tresorit a jövőben továbbra is az alapkompetencia fejlesztésére fókuszál majd, így a cég a továbbiakban is a végponti titkosítást tartalmazó vállalati és privát eszköztáron dolgozik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.