Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 11. 12:50

Újra nekifuthat a szupertöltőnek az Apple

Teljes gőzzel fejleszt az Apple vezeték nélküli töltéssel foglalkozó részlege. A jellemzően jól értesült Mark Gurman szerint Cupertinóban több más fejlesztés mellett egy, az AirPowerhez hasonló, egyidőben több eszköz töltésére alkalmas megoldáson is dolgoznak.

A Bloomberg újságírója állítja, az AirPower látványos és kellemetlen bukása ellenére nem adta fel a szupertöltő fejlesztését az Apple. A vállalat központjában egyelőre kezdetleges fázisban van a második nekifutás, amelynek esetleges gyümölcsével egyidőben lehetne tölteni iPhone-t, az Apple Watch-ot, illetve az AirPods-ot, akárcsak az eredeti AirPowerrel.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A 2017 őszén megvillantott termék végül látványosan elbukott. a szokványos vezeték nélküli töltőknél az AirPower állítólag sokkal komplexebb felépítéssel rendelkezett volna: a vezeték nélküli töltést szolgáló tekercsek három rétegben helyezkedtek volna el, alulról indulva 8-7-7 darabos kialakításban. A szokatlanul sok tekercs kezelése azonban állítólag feladta a leckét a mérnököknek, azok ugyanis túlságosan nagy interferenciát, ezzel pedig tetemes disszipációt generáltak, vagyis az eszköz rendre túlmelegedett. A cég dolgát csak tovább nehezítette hogy egy, az iparágban széles körben használt Qi töltési szabvánnyal kompatibilis, de egyedi fejlesztésű szabványt terveztek az AirPowerhez.

airpower

Az Apple az iPhone X bemutatójakor, azaz még 2017 szeptemberében mutatta meg a nagyközönségnek "szupertöltőjét". Már ekkor furcsa volt, hogy a cég nem ad ki rögtön saját vezeték nélküli töltőt első, a technológiát támogató készülékéhez, az eszköz piacra dobását ugyanis csak 2018-ra ígérte. Közben pedig a tavalyi év is eltelt, bemutatkoztak a következő generációs, iPhone XS modellek, az AirPowerről azonban a gyártó továbbra is mélyen hallgatott - hivatalos tájékoztatást egészen az előző hét végéig nem adott ki annak sorsáról. Ennek fényében nem csoda, hogy sokakban már korábban felmerült, hogy a vállalat a fejlesztési nehézségek miatt elkaszálta az eszközt. Egyes, a vezeték nélküli töltésben járatos szakemberek már a 2017-es bemutatót követően erősen szkeptikusak voltak a megvalósíthatósággal szemben.

Gurman szerint az "AirPower 2.0" mellett az Apple több más vezeték nélküli fejlesztésen is dolgozik. Egy hosszabb távra szóló munka lehet az induktív kapcsolaton alapú, a jelenleginél lényegesen nagyobb hatótávolságú töltés. Ennél lényegesen korábban, már akár fél vagy egy éven belül megjelenhet a MagSagfe-alapú töltés az iPadekben. A forrás szerint az Apple jelenleg azt vizsgálja, ehhez milyen hátlap lenne az optimális, a jelenleg alkalmazott alumínium ugyanis nem ad lehetőséget vezeték nélküli töltés megvalósításához. A forrás információi alapján az Apple kétirányú töltést kaphat majd, vagyis a táblagép hátulján más, kompatibilis eszközöket (iPhone, Apple Watch, AirPods) lehetne tölteni, ahogy arra az androidos készülékek egy része már évek óta képes.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.