Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 22. 14:11

Bajt hozott a felhasználók egy részére az áprilisi patch kedd

Ismét hiba csúszott egy patch keddbe, amely miatt a felhasználók egy jelentős részénél bukkantak fel kellemetlenebbnél kellemetlenebb problémák.

A Windows 10 egy újabb kumulatív frissítésébe csúszott hiba - derül ki a ComputerBase cikkéből. A német magazin szerint a Microsoft operációs rendszeréhez múlt héten kiadott KB5001330 és KB5001337 csomagok bizonyos konfigurációkon komoly gondokat okozhatnak. A lehetséges problémák tárháza viszonylag széles, a lista a játékok alatti képkockaszám ingadozástól kezdve a kékhalálig terjedhet, szélsőséges esetben pedig még adatvesztést is okozhat, komolyan megkeserítve ezzel a felhasználók életét.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A hibakeresést nehezíti, hogy egyeseknél csak a vertikális szinkron (V-Sync) bekapcsolása mellett jelentkeznek problémák, míg másoknál így is csak bizonyos játékok alatt mutatkoznak anomáliák. Másiknál a Discord alatti képernyőmegosztásnál borul meg a rendszer, de vannak a megjelenítéstől független, hálózati problémák is, többek között a DNS szerverhez kapcsolódóan. Ezeknél súlyosabb, hogy a szóban forgó csomagok telepítése után végtelen ciklusba áll át a Windows 10 bootolása, de az sem ritka, hogy a frissítés fel sem települ, habár a problémák fényében ez tűnik a legkevésbé kellemetlen forgatókönyvnek.

bsod_w10

A felsoroltaknál ugyanakkor sokkal súlyosabb lehet a Windows 10 1809-es verziójával három éve megjelent adatvesztéses hiba visszatérése. A hiba leírása meglehetősen prózai: a visszajelzések szerint a felhasználói dokumentum-mappa (alapértelmezésben %userprofile%\Documents) tartalma teljesen törlődik, a felhasználói fiókkal egyetemben, így ebben a szélsőséges esetben már be sem lehet lépni az érintett felhasználóval.

A felsorolt problémák többségénél viszonylag egyszerű megoldást jelent a rendszer verziójától függően a KB5001330 vagy KB5001337 jelölésű kumulatív frissítés törlése, amelyre a Windows 10 természetesen lehetőséget ad. A Microsoft még nem tett nyilvános lépéseket a panaszok miatt, ám a hibák fényében könnyen lehet, hogy hamarosan visszavonja a szóban forgó frissítéseket a redmondi cég.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.