Szerző: Vörös Péter

2000. november 13. 12:33

A Samsung a tervezettnél korábban szállít DDR memóriát asztali PC-kbe

[EB News] A Samsung Semiconductor bejelentette, hogy a vártnál előbb fogja az asztali PC-kbe szánt double-data-rate SDRAM chip-jeit/moduljait, mivel az AMD rendezte a helyzetet az AMD 760 chipset DDR modul kezelésével kapcsolatban. A Samsung öt modult (64-256 MB között) hitelesített teljes 266 MHz-en. Az AMD szintén hitesített 256 MB-os modulokat az Infineon-tól és a NEC-től 266 ill. 200 MHz-en.

A Samsung már el is kezdte a szerverekbe szánt modulok szállítását, de az asztali PC oldalán meg kellett várni a kompatibilis chipset megjelenését. Immár megnyílik az út a csúcskategóriájú asztali PC-k piacán, ami újabb érzékeny csapás lehet az Intel-re. Az átállás nagyjából az ár kérdése lesz. Jelenleg a Samsung DDR moduljai 30%-kal kerülnek többe a sima SDRAM-oknál. Egyes előrejelzések szerint a különbség ez év végére 10%-ra fog csökkeni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról