Szerző: Koi Tamás

2020. november 6. 10:31

Új evolúciós fázishoz ért az Ericsson rádiós technológiája

Október végén bejelentette új, cloud-native alapokra helyezett rádiós hálózati szoftverét az Ericsson. A cég szerint a Cloud RAN technológia a jövőben elősegítheti majd az 5G-s applikációk hatékonyabb létrehozását.

Október végén bejelentette új, cloud-native rádiós szoftverplatformját az Ericsson. A Cloud RAN (Radio Access Network) nevű termék a meglévő termékportfólióba illeszkedve, azt kiegészítve bővíti a svéd vállalat felhőalapú és virtualizált hálózati megoldásainak körét. A vállalat elképzelései szerint a jövőben egyre több applikáció, felhasználási terület igényli majd a célorientált hardverek helyett vagy mellett a hasonló megoldásokat, így a szolgáltatók rugalmasabban tudnak majd vezeték nélküli hálózati megoldásokat biztosítani partnereiknek.

Az Ericsson Cloud RAN a vállalat tervei szerint több fázisban, lépcsőzetesen válik majd elérhetővé a partnerek számára a jövő év végétől kezdődően. Első fázisban az alacsony frekvenciákon üzemelő 5G-s rádiós hálózat virtualizációja valósulhat meg kereskedelmi forgalomban kapható hardverplatformok (COTS) segítségével, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a jelenlegi, célhardveren által ellátott funkciók jelentős részét x86-os szerverekre bízzák majd.

noc_ericsson

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A kezdeti megoldáscsomag része továbbá az a Radio Gateway, mely a már meglévő (korábban telepített) RAN-elemek integrációját lehetővé teszi a Cloud RAN architektúrába. A cég ígérete szerint a Cloud RAN megjelenésekor teljes kompatibilitást nyújt majd a vállalat 5G-s rádiós termékportfóliójával, az Ericsson Spectrum Sharing (a DSS megfelelője) dinamikus spektrumallokációs rendszerrel, valamint egyaránt működik 5G non-standalon és 5G standalone topológiával.

A Cloud RAN bevezetése, illetve elterjedése a vállalat saját bevallása szerint adott esetben egy évekig tartó, hosszadalmas folyamat lehet majd, előnyeit pedig mind a nagy kiterjedésű, mint a centralizált hálózatokat üzemeltető cégek, ipari felhasználók, azaz az operátorok és a velük szorosan együttműködő vertikumok egyaránt élvezhetik majd. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról