Szerző: Vörös Péter

2000. november 9. 12:20

Az Alcatel is belép a csúcskategóriájú router-ek piacára

[CNET] A francia telekommunikációs berendezéseket gyártó óriás egy most bemutatott nagy sebességű router-rel debütál azon a piacon, amelyet jelenleg a Cisco Systems (75%) ill. a Juniper Networks (22%) ural. A most bemutatott készülékek (1 router és egy routing eszköz) segítségével a telekommunikációs és Internet szolgáltatók a mainál gyorsabb hálózatokat készíthetnek. A most bemutatott router-t az Alcatel májustól fogja szállítani.

Az RHK piackutató cég szerint idén ez a piaci szegmens 2,1 milliárd $ lesz, 2003-ra pedig 12 milliárd $. A Lucent Technologies és a Marconi saját nagy sebességű router-eiket fejlesztik, míg a Nortel Networks úgy döntött, hogy a Juniper termékeit fogja ügyfeleinek kínálni.

Az új router tesztelése jelenleg is folyik a France Telecom-nál ill. más szolgáltatóknál. Az Alcatel router eszközök részben az idén 7,1 milliárd $-ért vett Newbridge Networks technológiáján alapulnak.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.