Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 25. 11:10

Kínai kábeldömpinget vizsgál az EU

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság versenyogi szerve annak érdekében, hogy kiderüljön, egyes kínai piaci szereplők valóban dömpingáron szállítottak az EU-ban működő infrastruktúra-tulajdonosok, jellemzően távközlési cégek számára optikai kábeleket.

Vizsgálat indult az Európai Bizottság versenyjogi szervénél az optikai kábeleket gyártó kínai cégek európai exportpolitikája kapcsán. A Bizottság azután kezdett vizsgálódni a témában, hogy több európai piaci szereplő is jelezte, a kínaiak gyanúsan olcsón, dömpingáron árasztják el termékeikkel a piacot, ahol ennek köszönhetően részesedésük évről-évre egyre jelentősebb.

Az európai kábelgyártókat képviselő, az ügyet az Európai Bizottság elé terjesztő Europacable szerint tavaly mintegy 1,2 millió kilométernyi, távközlési hálózatokban használatos optikai kábelt értékesítettek az Európai Unió tagországaiban mintegy egymilliárd euró értékben. Ennek nagyjából 15-20%-át tette ki a kínai import, mely a rendkívül nyomott áraknak köszönhetően évről-évre egyre nagyobb szeletet képes kihasítani magának a tortából.

optical_cables

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az iparági szövetség szerint a dömpingárazás hatására a kínai import aránya a kábelbizniszben 2016. és 2019. között nagyjából 150%-kal nőtt, az importot pedig jellemzően négy nagy kínai gyártó, a Yangtze Optical FC, Hengtong Csoport, a Fiberhome és a Futong uralja.

A Bizottság korábban már többször vizsgálta a különféle száloptikai berendezések kínai importját, így bizonyos eszközökre és komponensekre védővámot léptetett életbe az EU - vélhetően hasonló, a belpiaci szereplőket védő döntés születhet majd a jelenlegi vizsgálat során is. Az Európai Bizottság versenyügyi szerve egyébként jelenleg 29 ügyben folytat vizsgálatot a belső piac védelme érdekében, ebből 18 esetben érintett Kína.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.