Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 25. 11:10

Kínai kábeldömpinget vizsgál az EU

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság versenyogi szerve annak érdekében, hogy kiderüljön, egyes kínai piaci szereplők valóban dömpingáron szállítottak az EU-ban működő infrastruktúra-tulajdonosok, jellemzően távközlési cégek számára optikai kábeleket.

Vizsgálat indult az Európai Bizottság versenyjogi szervénél az optikai kábeleket gyártó kínai cégek európai exportpolitikája kapcsán. A Bizottság azután kezdett vizsgálódni a témában, hogy több európai piaci szereplő is jelezte, a kínaiak gyanúsan olcsón, dömpingáron árasztják el termékeikkel a piacot, ahol ennek köszönhetően részesedésük évről-évre egyre jelentősebb.

Az európai kábelgyártókat képviselő, az ügyet az Európai Bizottság elé terjesztő Europacable szerint tavaly mintegy 1,2 millió kilométernyi, távközlési hálózatokban használatos optikai kábelt értékesítettek az Európai Unió tagországaiban mintegy egymilliárd euró értékben. Ennek nagyjából 15-20%-át tette ki a kínai import, mely a rendkívül nyomott áraknak köszönhetően évről-évre egyre nagyobb szeletet képes kihasítani magának a tortából.

optical_cables

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az iparági szövetség szerint a dömpingárazás hatására a kínai import aránya a kábelbizniszben 2016. és 2019. között nagyjából 150%-kal nőtt, az importot pedig jellemzően négy nagy kínai gyártó, a Yangtze Optical FC, Hengtong Csoport, a Fiberhome és a Futong uralja.

A Bizottság korábban már többször vizsgálta a különféle száloptikai berendezések kínai importját, így bizonyos eszközökre és komponensekre védővámot léptetett életbe az EU - vélhetően hasonló, a belpiaci szereplőket védő döntés születhet majd a jelenlegi vizsgálat során is. Az Európai Bizottság versenyügyi szerve egyébként jelenleg 29 ügyben folytat vizsgálatot a belső piac védelme érdekében, ebből 18 esetben érintett Kína.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.