:

Szerző: Vörös Péter

2000. november 8. 15:20

OmniBook 500: kábel nélküli tulajdonságokkal felruházott Hewlett-Packard mini-laptop

[CNET] A jelenleg kapható egyik legkisebb, legvékonyabb 'kábel nélküli-kész' laptop-ot a cég hivatalosan a jövő héten, a Comdex kiállításon mutatja be. A gyártóhoz közel álló források szerint a készülékben nem lesz benne a kábel nélküli működéshez szükséges antenna: ez valószínűleg jól jellemzi a jelenlegi helyzetet a legújabb technológiákat bemutató cégeknél.

Ez esetben az a gond, hogy a kábel nélküli technológia és a modem 'üti egymást'. Egyes szakértők szerint helytelen döntést (ti. hardveres modem) hozott a HP, mivel jellegükből adódóan ezeket a készülékeket sokat fogják kábel nélküli környezetben használni - bár természetesen az egyetlen PC Card rendelkezésre áll a kábel nélküli felhasználáshoz.

Az ultrakönnyű laptop főbb paraméterei: 2,54 cm vastag (hasonlóan az IBM ThinkPad X sorozathoz és a Compaq Armada M300-hoz); 1,54 kg súly, kijelző 12,1" TFT; akkumlátor-élettartam: 10 óra (bővítő házzal); 2USB csatoló, integrált 56K modem és hálózati adapter.

Az 500 MHz-es alaptípus várható ára 1.900$. A csúcsmodell ára 3.500$ körül lesz, 700 MHz-es Pentium III-mal. A várhatóan 240$-ba kerülő bővítő egység DVD-ROM-ot, extra akkumlátort és egyebeket tartalmaz - bár egyes híreszteléséket már az alapgépek is fogják tartalmazni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.