:

Szerző: mz

2000. november 6. 14:18

IBM kisvállalkozói csomag Linuxhoz

[Techweb] Az IBM kisvállakozói szoftvercsomag szállítását tervezi, elsősorban azokat a vásárlókat célozva meg, akik a cég nemrég bemutatott, 1000 dollár alatti szervereinek megvásárlását fontolgatják.

Az IBM Small Business Suite for Linux a WebSphere alkalmazáskiszolgáló standard változatát, a DB2 Universal Database munkacsoportos változatát és a Lotus Domino R5 csoportos kiszolgálót tartalmazza. A csomag ára 499 dollár, plusz 90 dollár felhasználónként.

Az IBM lépésével elősegíti a kisebb vállakozások átállását Windows NT-ről Linuxra - ezen a területen ugyanis a Microsoft rendszerei jelentős részesedéssel rendelkeznek. A cég arra számít, hogy a Linux részesedése ezen a piaci szegmensen az elkövetkező években robbanásszerűen növekedni fog. Más szakértők ezt a véleményt nem osztják, szerintük a Linux sokfélesége, és az, hogy nem áll mögötte egy erős gyártó, hátráltathatja az ingyenes operációs rendszer terjedését. Sokan úgy vélik, a siker egyedül attól függ, hogy a nagyobb cégek milyen alkalmazásokkal tudják ellátni vásárlóikat. Az IBM ingyenes fejlesztői eszközökkel, köztük a WebSphere Studioval, a Domino Designerrel és a WebSphere Homepage Builderrel járul hozzá az alkalmazáscsomag egyedi kívánságok szerint történő alakításához.

A csomagot az IBM és a Linuxot szállító RedHat oldalán lehet elérni. Az IBM egyébként egy nem kizárólagos eladási és marketing együttműködést írt alá a RedHat-tel, illetve hasonló együttműködést tervez a Caldera Systems, a SuSE és a TurboLinux cégekkel is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.