Szerző: mz

2000. november 6. 14:18

IBM kisvállalkozói csomag Linuxhoz

[Techweb] Az IBM kisvállakozói szoftvercsomag szállítását tervezi, elsősorban azokat a vásárlókat célozva meg, akik a cég nemrég bemutatott, 1000 dollár alatti szervereinek megvásárlását fontolgatják.

Az IBM Small Business Suite for Linux a WebSphere alkalmazáskiszolgáló standard változatát, a DB2 Universal Database munkacsoportos változatát és a Lotus Domino R5 csoportos kiszolgálót tartalmazza. A csomag ára 499 dollár, plusz 90 dollár felhasználónként.

Az IBM lépésével elősegíti a kisebb vállakozások átállását Windows NT-ről Linuxra - ezen a területen ugyanis a Microsoft rendszerei jelentős részesedéssel rendelkeznek. A cég arra számít, hogy a Linux részesedése ezen a piaci szegmensen az elkövetkező években robbanásszerűen növekedni fog. Más szakértők ezt a véleményt nem osztják, szerintük a Linux sokfélesége, és az, hogy nem áll mögötte egy erős gyártó, hátráltathatja az ingyenes operációs rendszer terjedését. Sokan úgy vélik, a siker egyedül attól függ, hogy a nagyobb cégek milyen alkalmazásokkal tudják ellátni vásárlóikat. Az IBM ingyenes fejlesztői eszközökkel, köztük a WebSphere Studioval, a Domino Designerrel és a WebSphere Homepage Builderrel járul hozzá az alkalmazáscsomag egyedi kívánságok szerint történő alakításához.

A csomagot az IBM és a Linuxot szállító RedHat oldalán lehet elérni. Az IBM egyébként egy nem kizárólagos eladási és marketing együttműködést írt alá a RedHat-tel, illetve hasonló együttműködést tervez a Caldera Systems, a SuSE és a TurboLinux cégekkel is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.