Szerző: bzd

2000. november 5. 18:44

"Alternatív" vízhűtőblokk Peltier-elemre

Az OcShoot-on megjelent egy cikk, amiben arról írnak, hogy feltalálták a spanyolviaszt, azaz a Peltier-elemre szánt hűtőblokkuknak nincs alja, hogy közvetlenül a Peltiert érje a víz. Ez nem okoz gondot, ugyanis a Peltier burkolata kerámia, ami történetesen vízhatlan. Az ötlet egyébként nem új, Bari barátunk már hónapokkal ezelőtt elkészítette ugyanezen az elven működő hűtőjét. A blokk és a Peltier összeházasításához mindketten valamilyen erős, hőálló ragasztót használtak.


Bari blokkja

A ragasztót az OcShoot-on igen brutális teszteknek vetették alá, például a Peltier segítségével addig forralták a blokkban a vizet, míg az az utolsó cseppig el nem párolgott. Vizet forraltak Peltierrel! Talán most már érthető miért nem ajánlom ezt a hűtési megoldást kezdőknek...


A Peltierben éppen forr a víz!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról