:

Szerző: Habók Lilla

2020. január 27. 09:52

Újabb videós appot villantott a Vine-alapító

Vajon elfér még egy rövid videókra fókuszáló mobilalkalmazás a piacon? A Vine egykori társalapítója végre kiadta a Vine utódját, de kérdéses, hogy a TikTok, a Snapchat, a YouTube vagy az Instagram mellett meg tud-e élni még egy új videós mobilapp.

Sokan siratták a Twitter által felvásárolt, majd 2017-ben bezárt Vine videós szolgáltatást, és ennek hiányát igyekszik most pótolni az egykori Vine-társalapító. Dom Hofmann már két évvel ezelőtt bejelentette, hogy dolgozik a folytatáson, de csak múlt héten sikerül a Byte alkalmazást kiadnia Androidra és iOS-re. Az elmúlt időben viszont sok minden változott videós fronton, a TikTok, a YouTube, a Snapchat vagy akár az Instagram erőfeszítései mellett kérdéses mennyire lehet sikere egy hasonló, új alkalmazásnak.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Byte több szempontból hasonlít a konkurenseihez, ugyanúgy rendelkezik profiloldalakkal, hírfolyamokkal, a videók felfedezését segítő füllel, és értesítések is kérhetők. Azonban jelenleg még sok funkció hiányzik, ami más appokban jól megszokott. Nincsenek például kiterjesztett valóságra építő szűrők vagy egyéb effektek, amivel a videók kiegészíthetők. A bevált recepten egyébként az alapító nem változtat, a Byte-tal ugyanúgy 6 másodperces videók tölthetők fel mint korábban a Vine-nal - ezzel ellentétben a TikTokra sokkal hosszabb, akár egy perces videók is felrakhatók.

byte_reszletek

Egy lényeges újdonság a korábbi modellhez és a mostani konkurensekhez képest, hogy a Byte szolgáltatásban a sok felhasználóval rendelkező tartalomalkotók már az elejétől tudnak pénzt keresni. A partnerprogram részletei ugyan jelenleg még nem ismertek, de a Byte Twitteren közzétett ígérete szerint hamarosan kiderülnek a monetizációs lehetőségek részletei. A TechCrunch-nak az alapító mindössze annyit árult el, hogy a bevételmegosztásos modellt fogja vegyíteni saját támogatással.

A Vine-ról kényszerből a TikTokra vándorolt népszerű alkotók közül néhányat már most is sikerült a Byte-nak visszacsábítani. Első körben főleg erre a csoportra célozhat a partnerprogram, akiket a TikTok monetizációs lehetősége híján könnyebb lesz visszaszerezni a szolgáltatásba, mint mondjuk a YouTube-ra vándorolt videósokat. A nagy kérdés viszont az lesz, hogy a korábbi 200 milliós Vine-felhasználói bázisból mennyit sikerül visszacsábítani, és persze újakat bevonzani az erős konkurencia mellett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 15:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.