Szerző: Asztalos Olivér

2019. november 27. 09:11

A K&H-nál is nagyot mennek a befizetős ATM-ek

Az elmúlt pár év egyik legsikeresebb banki megoldása az ATM-es készpénzbefizetés - derül ki a K&H közleményéből. A banknál már 10-ből 7 készpénzbefizetést az automaták intéznek. Idén több mint 1 millió alkalommal, vagyis naponta átlagosan több mint 4300-szor használták az ügyfelek a befizető automatákat. A magyar piacon egyedülálló, legújabb fejlesztésnek köszönhetően ráadásul novembertől bármely K&H-s bankszámlára fizethetnek be pénzt, nem csak sajátjukra - állítja a pénzintézet.

A K&H automatáinal 1,18 millió alkalmommal, naponta átlagosan több mint 4300-szor, összesen 381 milliárd forint értékben kezdeményeztek befizetést idén október elejéig, azaz mindössze 9 hónap leforgása alatt a bank használói. A készpénzbefizetések 71 százaléka már az ATM-eken keresztül történik, azaz tízből hét tranzakció az automatákon keresztül megy, szemben a 2015-ös 5 százalékos aránnyal, igaz, akkor csak 36 befizetős automatája volt a banknak, míg ma az országban összesen 217 olyan K&H-s ATM van, ami alkalmas a készpénzbefizetésre. A bank adatai szerint az ATM-es befizetések volumenének növekedésével párhuzamosan csökken a bankfiókokban a pénztári befizetések volumene. Utóbbi változást kihasználva már több fiókjában is teljesen felszámolta a pénztárat a K&H.

atm_bef

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Az automatás befizetések volumenének dinamikus növekedését látva újabb funkciókkal vértezi fel ATM-jeit a bank. 2019 novemberétől valamennyi berendezés érintős képernyőt kapott és Magyarországon egyedülálló módon elérhető az úgynevezett számlaválasztó funkció is. „A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a K&H ügyfelei bankkártyájuk segítségével ezentúl nemcsak a saját, hanem bármelyik K&H-nál vezetett folyószámlára - tartozzon az magánszemélyhez vagy vállalathoz -, be tud fizetni készpénzt az ATM-eken keresztül. Ehhez egyszerűen csak be kell írni az adott számlaszámot az érintőpanelek segítségével” - mondta Kuruc Péter, a K&H Bank hálózati támogatásának vezetője.

Nem csak a K&H-nál, hanem a teljes magyar piacon is hódítanak a befizetős ATM-ek. Az idei első félévben a magyar bankkártyákkal belföldön összesen közel 2,9 millió alkalommal több mint 546 milliárd forintot fizettek be az automatákba. Ez azt jelenti, hogy az ATM-es befizetések száma éves összevetésben 57 százalékkal emelkedett 2018 első félévéhez képest, a befizetések összege pedig 61 százalékkal gyarapodott. A K&H szakembere szerint a befizetős automaták sikere érthető, mert az egyik legegyszerűbb banki ügyletről van szó, az ATM-ekben ez a tranzakció bármikor - akár hétvégén is, 24 órán keresztül - elvégezhető. A készpénzbefizetések automatizálásával a K&H-s bankfiókokban dolgozóknak több idejük van a pénzügyi tanácsadásra, a bonyolultabb, például megtakarítási vagy hitelkonstrukciók bemutatására.

Az OTP sem akar lemaradni

A K&H után néhány órával az OTP bejelentette, hogy egy év alatt 15 százalékkal emelkedett a bank befizetős ATM-jeinek száma, amivel jelenleg országszerte 232 készülék működik a hitelintézet hálózatában. Az OTP a konkurenshez hasonlóan automatáin folyamatosan elérhetővé teszi, hogy ügyfelei nemcsak saját, hanem más OTP-s ügyfelek számlájára is befizethessenek készpénzt. Ahogy a saját részre történő befizetésnél, úgy ebben az esetben is azonnal jóváírja az összeget a bank.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 29. 02:11

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!