Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 1. 17:58

Jövő év közepén várható az AMD 760MP

[Heise News] Német források szerint az AMD csak 2001 közepén kívánja megjelentetni AMD 760MP chipkészletét, mely két processzor kezelésére képes. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az AMD többprocesszoros platformja már a jövő év elején elérhető lesz.

Az AMD hétfői párizsi sajtóértekezletén mutatta be a DDR SDRAM-ot támogató AMD 760 lapkakészletet, és itt a vállalat marketing-részlegének alelnöke, David Somo elmondta, a 760MP csak 2001 második negyedévében várható.

Bár a gyártó a Microprocessor Forum rendezvényen bemutatott egy kétprocesszoros Athlon-rendszert, a hírek szerint a cég komolyan meg szeretne győződni a DDR platform magas fokú megbízhatóságáről, amely a high-end munkaállomások és szerverek egyik legfontosabb - ha nem a legfontosabb - jellemzője. "Azon az állásponton vagyunk, hogy egy chipkészlet stabil platform nélkül semmit sem ér" - mondta David Somo.

Ám az idő az AMD ellen dolgozik. Az Intel márciusban szándékozik Foster kódnevű processzorát bemutatni. Ez a chip a Pentium 4 szerverekbe és munkaállomásokba szánt változata, azaz hasonló piacot céloz meg, mint az AMD multiprocesszoros megoldása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról