Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 1. 17:58

Jövő év közepén várható az AMD 760MP

[Heise News] Német források szerint az AMD csak 2001 közepén kívánja megjelentetni AMD 760MP chipkészletét, mely két processzor kezelésére képes. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az AMD többprocesszoros platformja már a jövő év elején elérhető lesz.

Az AMD hétfői párizsi sajtóértekezletén mutatta be a DDR SDRAM-ot támogató AMD 760 lapkakészletet, és itt a vállalat marketing-részlegének alelnöke, David Somo elmondta, a 760MP csak 2001 második negyedévében várható.

Bár a gyártó a Microprocessor Forum rendezvényen bemutatott egy kétprocesszoros Athlon-rendszert, a hírek szerint a cég komolyan meg szeretne győződni a DDR platform magas fokú megbízhatóságáről, amely a high-end munkaállomások és szerverek egyik legfontosabb - ha nem a legfontosabb - jellemzője. "Azon az állásponton vagyunk, hogy egy chipkészlet stabil platform nélkül semmit sem ér" - mondta David Somo.

Ám az idő az AMD ellen dolgozik. Az Intel márciusban szándékozik Foster kódnevű processzorát bemutatni. Ez a chip a Pentium 4 szerverekbe és munkaállomásokba szánt változata, azaz hasonló piacot céloz meg, mint az AMD multiprocesszoros megoldása.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.