:

Szerző: Barna József

2000. november 1. 15:04

A tesztelőknél a Microsoft Whistler Beta 1

Amint arról már beszámoltunk , a Microsoft korábban elhalasztotta a Whistler kódnéven ismert következő operációs rendszere béta verziójának megjelentetését. Tegnapi sajtóközleményében azonban a szoftveróriás már arról számolt be, hogy immár elérhető az első béta verzió, melyet kiemelt partnereihez, illetőleg több, mint 200.000 szoftverfejlesztőhöz fog eljuttatni az elkövetkezendő napokban.

Amint arról már beszámoltunk, a Microsoft korábban elhalasztotta a Whistler kódnéven ismert következő operációs rendszere béta verziójának megjelentetését. Tegnapi sajtóközleményében azonban a szoftveróriás már arról számolt be, hogy immár elérhető az első béta verzió, melyet kiemelt partnereihez, illetőleg több, mint 200.000 szoftverfejlesztőhöz fog eljuttatni az elkövetkezendő napokban.

Amint az ismeretes, a Whistler az első 64 bites Windows operációs rendszer, mely így alkalmas az Intel Itanium alapú rendszerekkel való kompatibilitási tesztre is.

A Microsoft továbbá nyilvánosságra hozta az új operációs rendszer - első látásra némileg meglepő - roadmap-jét is, mely szerint először a desktop, majd a szerver verzió lát napvilágot, a tervek szerint valamikor 2001. második félévében.

[Forrás: Electic Tech]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.