Szerző: Asztalos Olivér

2019. szeptember 9. 14:26

Windows 10-hez is érkezik a PowerToys

Hosszú várakozást követően a Windows 10-hez is megérkezett a PowerToys, illetve annak első két segédprogramja.

A Microsoft kibocsátotta Windows 10 operációs rendszeréhez a PowerToys csomagot - olyan apró és hasznos eszközök gyűjteményt, melyek megkönnyíthetik a mindennapos felhasználást. A Windows 95-óta létező projekt rendre számos érdekes aprósággal örvendezteti meg a power usereket, vagyis azon réteget, amely a magasabb szintű testreszabhatóságért cserébe hajlandó elmélyülni a beállítási lehetőségek mély tengerében.

A redmondi cég első körben két eszközzel örvendezteti meg a szakértő Windows 10 felhasználókat. Ahogy már a neve is sejteti, a Windows Key Shortcut Guide a különféle billentyűkombinációk használatához kapcsolódik. Az eszköz a Windows billentyű megnyomására egy teljes képernyős réteget rak az előtérben lévő ablakra, megmutatva az asztal és az aktív alkalmazás egyes billentyűparancsait. A Microsoft reményei szerint az apró eszköz segíthet a parancsok elsajátításában, amely elsősorban az újabb szoftverek megismerésénél jöhet kapóra.

fancyzoneswindoweditor

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az egyelőre csak bimbózó Windows 10-es PowerToys másik eszköze a FancyZones ablakmenedzser. Az eszköznek hála az alapértelmezettnél több lehetőség van az előtérben lévő ablakok elrendezésére, az egyes beállítások pedig elmenthetőek. A FancyZones segítségével könnyen készíthetőek új, szabályos elrendezések, de lehetőség van teljesen egyedi formák kialakítására is, amelyek később könnyedén előhívhatóak.

A PowerToys a Microsoft által korábban felvásárolt GitHubon érhető el a kapcsolódó backlogokkal együtt. A vállalat számít a további javaslatokra, illetve a különféle visszajelzésekre, melyek alapján a csomag további eszközökkel bővülhet a jövőben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról