Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 31. 17:08

A Cray negyedéves beszámolója

A szuperszámítógépeiről ismert Cray Inc. ma nyilvánosságra hozta legutóbbi pénzügyi negyedévének adatait. A jelentés szerint a társaság 33,7 millió dolláros bevételre tett szert, a nettó veszteség pedig 3,9 millió dollár. Egy évvel ezelőtt az azonos időszakban 850 ezer dollár bevételről és 13,9 millió dollár veszteségről számolt be a Cray.

A társaság továbbra is nagy összeget fordít a kutatás+fejlesztésre, a szeptember 30-án zárult negyedévben 13,3 millió dollárt, azaz a teljes bevétel egyharmadát költötték el ezen a területen.

"A harmadik negyedévben a termékek és az alkalmazások tekintetében egyaránt a társaság jövőjére koncentráltunk. Terveink szerint hamar bemutatjuk a nagysikerű Cray SV1 jeletősen továbbfejlesztett változatait, és 2001-ben a szállítások is megkezdődnek. Várakozásaink szerint a Cray T3E iránt az év hátralevő részében és a következő évben is nagy lesz a kereslet. A kilátásaink most sokkal jobbak, mint három hónappal ezelőtt" - nyilatkozta Jim Rottsolk elnök-vezérigazgató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról