Szerző: Habók Lilla

2019. augusztus 13. 09:45

Még több értesítést lehet majd kérni Twitteren

Ha a felhasználók nem elégelték még meg a twitteres értesítőket, hamarosan a számukra fontos tweetekre érkező válaszokról is kérhetnek figyelmeztetéseket.

Élesben is tesztelni kezdte a Twitter a bejegyzésekre való feliratkozási lehetőséget, amellyel egy adott üzenetre érkező válaszokat tudják majd követni a felhasználók. A funkciót a vállalat múlt héten jelentette be egy Twitter-üzenetben, mely szerint már nem csak a számunkra fontos twitterezők új bejegyzéseiről kaphatunk üzenetet, hanem az érdeklődési körünkbe tartozó tweetek válaszüzeneteiről is. Mostanra pedig a felhasználók egy része már tapasztalhatja Androidon és iOS-en is, hogy megérkezett a Facebookról egyébként már jól ismert funkció.

A bejegyzés jobb felső sarkában megjelenő csengő ikonnal lehet feliratkozni a kapcsolódó tweet-folyamra. Három különböző opció közül választhatnak ezután a felhasználók, méghozzá követhetők az üzenetre érkező legnépszerűbb válaszok (top) vagy az összes válasz (all), illetve ki is lehet kapcsolni a követési opciót (none). A népszerű válaszok a Twitter kiegészítése szerint a szerző saját hozzászólásait, a szerző által megszólított válaszadók kommentjeit, és a felhasználó követettjeinek írásait tartalmazzák majd.

twitter_ertesitesek

A megoldás főleg akkor lehet érdekes, ha valaki egy konkrét témakör iránt érdeklődik, mint például egy új funkció bejelentésére érkező felhasználói kommentek. Továbbá a 9to5Mac szerint például egy eseményről élőben írt tweetek követése is érdekes lehet - már amennyiben azokat összefűzi a rendezvényről tudósító twitterező.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az utóbbi időben a Twitter több hasonló funkciót is elkezdett tesztelni, amellyel átláthatóbbá tenné a hírfolyamot. Az algoritmikus idővonal jellemzően a felhasználó által nem követett személyek (népszerű) tweetjeit emeli ki, ami a cég szerint jobban olvasásra bírja a Twittert ritkábban olvasgató felhasználókat is. Emellett viszont a szolgáltatás néhány olyan eszközt is próbál adni, amellyel vissza lehet térni az eredeti célhoz, azaz a követett profilok üzeneteinek megtekintéséhez. Ennek egyik fontos eszköze a kronologikus idővonal visszaállítása, de a beállítást nem jegyzi meg véglegesen a rendszer. Továbbá a cég teszteli a különböző szöveges címkéket, úgy mint az "eredeti tweetelő" vagy "szerző", valamint ikonokkal is próbálja megkülönböztetni, mikor például a szerző válaszolt egy üzenetre.

A Twitter folyamatosan küzd a bugokkal, álhírekkel, zaklató felhasználókkal, úgyhogy a kezdeményezéssel valószínűleg a kitartó twitterezőket próbálja a szolgáltatás mellett tartani, hogy minél egyszerűbben meg tudják különböztetni a számukra fontos twitterezőket a többiektől, és az újonnan tesztelt funkcióval a profiloktól függetlenül, témákat is követhessenek.

a címlapról