:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 31. 14:07

A Compaq és a Microsoft új internetes eszköze

A Compaq és a Microsoft tegnap új internetes eszközt muatattak be, mely az IPAQ IA-2 nevet viseli. A készülék a második a két vállalat által bemutatott ilyen jellegű gépek sorában. Az elsőt még augusztusban mutatták be, annak a gépnek IA-1 volt a neve.

Az internetes eszközök (internet appliance) tulajdonképpen egészen lecsupaszított számítógépek, melyek kizárólag szörfözésre használhatók. Így rendszerint nincs bennük merevlemez vagy egyéb meghajtó sem. Ezzel szemben viszont nagyon olcsón megvásárolhatók. Főleg azok számára ajánlják ezeket a készülékeket, akik nem éreznek magukban kedvet a számítógép kezelésének elsajátításához, vagy egyszerűen szeretnének egy második gépet a lakásukba - például a gyerekeknek.

Az IPAQ IA-2 ára 499 amerikai dollár. Ám a vásárló dönthet egy másfajta vételi konstrukció mellett is, hiszen aki három évre előfizet a MSN internetszolgáltatásra, annak 400 dollárt elengednek az árból. Ráadásul a Compaq további 100 dollár engedményt ad, így a gép gyakorlatilag ingyen elvihető. Ez a gyakorlat már itthon sem ismeretlen, gondoljunk csak a kedvezményes mobiltelefon-akciókra.

Az IA-1 még LCD kijelzőt kapott, az utódját viszont egyszerű 15 inches színes monitorral szállítják. Az IA-2 egy kompakt készülék, amely a billentyűzetbe rejtett hangszórókkal és egérrel rendelkezik. A világhálóra a beépített 56k modemmel csatlakozhat a felhasználó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.