Szerző: Hlács Ferenc

2019. augusztus 2. 10:00

Befektetési szolgáltatást indít a Revolut

A cég alkalmazásából már részvényvásárlásra és -eladásra is lehetőség nyílik - igaz egyelőre csak a Metal csomaggal rendelkező ügyfeleknek.

HIRDETÉS

Elindult a Revolut régóta várt befektetési funkciója: a Revolut Trading segítségével a fintech alkalmazásból egyszerűen vásárolhatók és adhatók el részvények, igaz egyelőre csak az egyesült államokbeli részvénypiacokon.

A megoldás egyik erőssége az egyszerűségen túl, hogy rendkívül alacsonyan húzza meg a befektetések belépési küszöbét, a felhasználók akár egy dollár értékű töredékrészvényeket is vehetnek, az appból néhány mozdulattal, illetve a számlára sem vonatkoznak minimumkövetelmények. Felső határt viszont meghúz a cég, egy-egy vásárlás maximum értéke ezer dollár lehet. A megbízásokat a szolgáltatás nem kötegelve teljesíti, azok a piac nyitvatartási idejében valós időben teljesülnek. A TechCrunch információi szerint a funkció bevezetéséhez a Revolut a DriveWealth vállalattal kötött együttműködést. A cég egy befektetési háttérplatformot kínál, amelyhez ügyfelei, mint a Revolut egy sor API-n keresztül férhetnek hozzá, ezzel levéve a hasonló funkciók implementálásához szükséges munka oroszlánrészét a partnerről.

revtrad

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A szolgáltatás egyelőre csak korlátozottan érhető el, a havi 14 euróért elérhető Metal kártyák birtokosai számára, illetve kifejezetten az amerikai NASDAQ, valamint a NYSE részvénypiacokra vonatkozik, amelyeken összesen mintegy 300 cég részvényei között válogathatnak a felhasználók. A későbbiekben a Revolut további terjeszkedést ígér, egyrészt több felhasználó számára téve elérhetővé a szolgáltatást, másrészt az Egyesült Királyság és Európa piacaira, illetve az Exchange Traded Fundsra is kiterjesztve azt.

A Revolut a tranzakciók díjazását a felhasználói csomagoktól függően lövi be: a Metal csomaggal havi száz tranzakciót ingyenesen végezhetnek a felhasználók, a keret felhasználását követően pedig ügyletenként egy font összeget számol fel. A szolgáltatás a későbbiekben a Prémium, illetve az ingyenes csomagban is elérhetővé válik, előbbi havi nyolc, utóbbi havi három díjmentes adásvételt tartalmaz, mielőtt a cég elkezdené felszámolni a tételenkénti egy font jutalékot. Mindezek mellett a cég 0,01 százalékos éves felügyeleti díjat számol fel a részvényszámlákhoz - ez utóbbi azonban csak a szolgáltatás teljes körű rajtjától érvényes.

Arról a vállalat egyelőre nem beszélt, pontosan mikor várható a részvény-kereskedési funkció érkezése utóbbi két csomag felhasználóihoz, blogposztjában mindössze annyit ír, arra a következő hetekben lehet számítani. Az új befektetési funkciónak bizonyára sok felhasználó örül majd, aki gondolkodott már a részvényvásárláson, azonban eddig az egyszerű opciók hiánya tartotta vissza a hasonló befektetésektől.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.