Szerző: Hlács Ferenc

2019. augusztus 1. 12:55

Az iPad Pro ellen áll rajthoz a Samsung Galaxy Tab S6 táblagépe

Az androidos csúcstablethez vezeték nélkül tölthető stylus is tartozik, és a gyártó billentyűzetes tokot is készít hozzá.

Új táblagéppel melegít a Samsung a Galaxy Note 10 széria jövő heti debütálása előtt: a vállalat bejelentette a Galaxy Tab S6-ot, amelyet az iPad Pro ellen pozicionál. Ennek megfelelően az eszközhöz S Pen stylus is tartozik, illetve a cég külön megvásárolható, billentyűzetes tokot is készített az új tablethez.

samgaltabs601

A készüléken húzódó, 16:10-es képarányú Super AMOLED panel képátlója 10,5 hüvelyk, felbontása pedig 2560x1600 pixel. Akárcsak a vállalat idei csúcstelefonjai esetében, az ujjlenyomat-olvasó a Galaxy Tab S6-nál is beköltözött a kijelző mögé - a gyártó szerint a táblagépek piacán először. A készülékházban a Qualcomm legfrissebb mobilos csúcsprocesszra, a Snapdragon 855 dolgozik, egy 2,84 gigahertzes, három 2,41 gigahertzes, illetve négy darab 1,78 gigahertzre tekert Kryo 485 maggal.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Az 5,7 milliméter vékony, 420 grammos táblagép igény szerint 6 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt belső tárhellyel, vagy 8 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájt tárterülettel lesz elérhető, 7040 mAh kapacitású akkuval. A tabletek között rendhagyó módon az eszközre két hátlapi kamera is jutott, egy 13 megapixeles fő szenzor, illetve egy 5 megapixel felbontású, széles látószögű kamera, 123 fokos látómezővel. Az előlapon egy 8 megapixeles érzékelő figyel. A médiafogyasztáshoz a tablet mindjárt négy hangszórót is kapott.

samgaltabs602

Az eszközhöz tartozó S Pennek is jutott az újításokból, az akárcsak a tavaly bemutatkozott Galaxy Note 9 esetében, a toll itt is használható távirányítóként az eszközhöz, legyen szó a médialejátszás vagy épp a kamerák vezérléséről. Az érintőtollhoz a Samsung tíz óra üzemidőt ígér, a lemerült eszköz ráadásul tíz perc alatt teljesen fel is tölthető. Ehhez a sylus mágnesesen rögzíthető a tablet hátoldalára, ahol vezeték nélkül töltődik.

A Tab S6 természetesen a Samsungtól ismert, DeX asztali környezetet is támogatja, a hozzá kapható, Book Cover Keyboard néven érkező billentyűzetes tok pedig dedikált DeX gombot is kap, a gyors üzemmódváltáshoz. A tokon egyébként a klaviatúra mellett touchpad, illetve az S Penhez kialakított bölcső is található. A Samsung Galaxy Tab S6 augusztus 7-től lesz előrendelhető, kék és szürke színekben. A készülék hazai ára egyelőre nem ismert, GSMArena ugyanakkor a kisebb tárterülettel szerelt modellnél nettó 650, a nagyobb verzió esetében nettó 730 dolláros árról beszél.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról