Szerző: Koi Tamás

2019. július 30. 09:25

Foghíjasan, de elérhető a DIGI Mobil roamingszolgáltatása

Éppen idejében, a nyári csúcsszezonban elindította roamingszolgáltatását Magyarország negyedik mobilszolgáltatgója, a DIGI Mobil. Az egyelőre tesztüzemben működő szolgáltatás használói az Európai Unió területén használhatják mobiltelefonjukat.

HIRDETÉS

Megkötötte a szükséges megállapodásokat a nemzetközi társszolgáltatókkal, így július végére elindíthatta roamingszolgáltatását a DIGI Mobil, Magyarország negyedik mobilszolgáltatója. A cég egyelőre csak az Európai Unión belül barangoló ügyfelek számára teszi elérhetővé a szolgáltatást, az EU-n kívül felár ellenében sem használhatók a kizárólag DIGI-s kártyával ellátott mobiltelefonok.

A DIGI oldalán többek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy az említett roamingszolgáltatás alapesetben nincs aktiválva az előfizetői SIM-en, a bekapcsolást az ügyfélnek valamelyik ügyfélszolgálati elérhetőségen kell kérnie. Ezt követően külföldön (tehát jórészt az EU-s tagországokban) használva a perc- és SMS-díj a hálózaton kívül bonyolított forgalomnak megfelelően egységesen 5 Ft/perc/db, míg a DIGI hálózatába, Magyarországra indított hívások továbbra is ingyenesek.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A szolgáltató az 1-es díjzónán belül bonyolított adatforgalomért megabájtonként 0,488 Ft-ot számláz, vagyis 1 GB adat forgalmazása körülbelül 500 forintba kerül roamingkörnyezetben a DIGI ügyfelei számára. Az operátor egy - meglehetősen nagy - roaming adatkeretet is meghatároz, így amennyiben az előfizető egy hónapban eléri a 32 GB-os forgalmi limitet, a DIGI kikapcsolja az adatroaming-szolgáltatást az adott SIM-en.

A DIGI Távközlési Kft. május végén indította el - egyelőre tesztjelleggel - saját mobilszolgáltatását, mely eleinte számos extra, valamint kényelmi szolgáltatást nem tartalmazott még. Így egyebek mellett a cég nem tudott az indulásig leszerződni roamingpartnereivel sem. Fontos technológiai szempont, hogy a jelenlegi roamingpartnerek közül kizárólag a román tagvállalat hálózatán működik a 4G roming, a roaminghálózat fennmaradó részén kizárólag a partnerszolgáltatók 2G/3G hálózatára csatlakozhatnak a DIGI Mobil ügyfelek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 03:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.