Szerző: Koi Tamás

2019. július 30. 09:25

Foghíjasan, de elérhető a DIGI Mobil roamingszolgáltatása

Éppen idejében, a nyári csúcsszezonban elindította roamingszolgáltatását Magyarország negyedik mobilszolgáltatgója, a DIGI Mobil. Az egyelőre tesztüzemben működő szolgáltatás használói az Európai Unió területén használhatják mobiltelefonjukat.

Megkötötte a szükséges megállapodásokat a nemzetközi társszolgáltatókkal, így július végére elindíthatta roamingszolgáltatását a DIGI Mobil, Magyarország negyedik mobilszolgáltatója. A cég egyelőre csak az Európai Unión belül barangoló ügyfelek számára teszi elérhetővé a szolgáltatást, az EU-n kívül felár ellenében sem használhatók a kizárólag DIGI-s kártyával ellátott mobiltelefonok.

A DIGI oldalán többek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy az említett roamingszolgáltatás alapesetben nincs aktiválva az előfizetői SIM-en, a bekapcsolást az ügyfélnek valamelyik ügyfélszolgálati elérhetőségen kell kérnie. Ezt követően külföldön (tehát jórészt az EU-s tagországokban) használva a perc- és SMS-díj a hálózaton kívül bonyolított forgalomnak megfelelően egységesen 5 Ft/perc/db, míg a DIGI hálózatába, Magyarországra indított hívások továbbra is ingyenesek.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szolgáltató az 1-es díjzónán belül bonyolított adatforgalomért megabájtonként 0,488 Ft-ot számláz, vagyis 1 GB adat forgalmazása körülbelül 500 forintba kerül roamingkörnyezetben a DIGI ügyfelei számára. Az operátor egy - meglehetősen nagy - roaming adatkeretet is meghatároz, így amennyiben az előfizető egy hónapban eléri a 32 GB-os forgalmi limitet, a DIGI kikapcsolja az adatroaming-szolgáltatást az adott SIM-en.

A DIGI Távközlési Kft. május végén indította el - egyelőre tesztjelleggel - saját mobilszolgáltatását, mely eleinte számos extra, valamint kényelmi szolgáltatást nem tartalmazott még. Így egyebek mellett a cég nem tudott az indulásig leszerződni roamingpartnereivel sem. Fontos technológiai szempont, hogy a jelenlegi roamingpartnerek közül kizárólag a román tagvállalat hálózatán működik a 4G roming, a roaminghálózat fennmaradó részén kizárólag a partnerszolgáltatók 2G/3G hálózatára csatlakozhatnak a DIGI Mobil ügyfelek.

a címlapról