Szerző: Koi Tamás

2019. július 15. 15:26

Rejtélyes mobilmárka tűnt fel a hazai piacon

Egy új mobilmárka július eleji megjelenéséről számolt be múlt héten több magyarországi sajtótermék - az ambiciózus terveket dédelgető V-Tel egyedülállóként hirdeti szolgáltatását, a Telekom hálózati hátterével a Netfone ügyfeleként.

Új, ambiciózus terveket dédelgető mobilmárka jelent meg július során a magyar piacon - a V-Tel névre hallgató szolgáltató saját bevallása szerint elsősorban a feltöltőkártyás konstrukciók után érdeklődőket célozza és a SIM-eket úgynevezett "V-Tel pontokon" keresztül kívánja értékesíteni, melyekből az indulást követően röviddel háromezret ígér a márka mögött álló cég, a V-Telecom Hungary Kft. A társaság szerint a V-Tel feltöltőkártyás konstrukciók megjelenése átrendezheti a hazai telekommunikációs piacot.

A V-Tel feltöltőkártyás tarifák valójában egy alapcsomagból és két kedvezménycsomagból állnak - előbbi a feltöltőkártyás piacon a Vodafone Tuti megjelenése óta kvázi sztenderdnek számító 19 Ft-os perc- és SMS-díjat kínálja, míg a havi 8000 forintos csomagáron igénybe vehető V-Tel "korlátlan mobil" korlátlan belföldi perceket és 10 db SMS-t nyújt havonta. Az egyetlen valódi kuriózum a V-Tel "közösségi mobil" csomag, ami 3500 Ft-os havi díjért csoporton belüli korlátlanságot és havi 500 MB adatkeretet biztosít. Hívások esetén minden más esetben a már említett 19 Ft-os tarifa érvényes. Csoporton belüli hívásnak minősül minden olyan hívás, melyet az egyazon V-Tel ponton értékesített előfizetés irányába indítanak. A cég a fentieken túl mobil adatjegyeket is kínál, havi 200 MB-tól 4 GB adatkerettel.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az üzemeltető ígérete szerint a V-Tel előfizetések minden, 2000 főnél nagyobb lélekszámú településen elérhetők lesznek - bár erre a társaság kommunikációja semmilyen szinten nem tér ki, bennfentes iparági források szerint valószínűsíthető, hogy a cég részben a nemzeti dohányboltokon keresztül értékesíti a SIM-eket, és ezeket hívja V-Tel pontoknak. A dohányboltok egy részében egyébként jelenleg is elérhető mobilegyenleg-feltöltési lehetőség mindhárom magyar, feltöltőkártyás konstrukcióval rendelkező inkumbens szolgáltató ügyfele számára.

A V-Tel valójában egy egyszerű, márkázott MVNO-szolgáltatás, ráadásul a V-Telecom Hungary már eleve egy másik MVNO-val, a magát korábban többször is előszeretettel negyedik magyar operátorként aposztrofáló Netfone-nal kötött szerződést. A Netfone 2014-ben a Vodafone Magyarországgal írt alá MVNO-megállapodást, idén májustól azonban már a Magyar Telekom hálózatát használja a cég - így összes partnercége, beleértve a V-Telecomot.

A 2016-ban alapított V-Telecom Kft. veszteséggel zárta a tavalyi évet, a hatályos céginformációs adatok szerint a megalakulása óta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legalább féltucatnyi alkalommal kért végrehajtást a cégre. 

a címlapról