Szerző: Asztalos Olivér

2019. július 12. 11:30

Alaposan felcsavarja az OLED gyártását az LG

Egyre nagyobb hangsúlyt fektet az OLED panelek gyártására az LG, amely hamarosan beindítja új üzemében a termelést.

Az eddiginél is jobban ráfekszik az OLED panelek termelésére az LG megjelenítőkkel foglalkozó részlege. A dél-koreai vállalat a héten közölte, hogy a Kínában létesített gyáregységében elkezdődik a próbagyártás, amit követően teljes gőzzel megindulhat a tömegtermelés, a jelenleginek közel duplájára növelve a legyártott OLED panelek mennyiségét. A Kanton városának területén elhelyezkedő üzemben kifejezetten a nagy területű kijelzőket készít majd az LG, amely a piacon egyedülikén szállít OLED-eket televíziókhoz, saját, illetve néhány más márka készülékeibe.

Az LG Display új üzeme havonta 60 000 OLED-szubsztrát termelésére képes, ami jelentős növekedést ígér a jelenlegi 70 000-es kapacitás mellett. A vállalat ráadásul már készül a második ütemmel, melynek hála 50 százalékkal, 90 000-re nőhet a Kantonban fekvő, nagyjából 2 év alatt felépített üzem kapacitása. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor készülhetnek el az újabb gyártósorok, erről vélhetően az első fázis működésének és a piaci igények függvényében dönt majd az LG.

lg_oled

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A dél-koreai vállalat nagy reményekkel húzta fel kínai üzemét, amely mintegy 4,2 milliárd dollárnak megfelelő kiadást jelentett. Az LG azt reméli, hogy a dél-koreainál olcsóbb munkaerő, illetve kínai kormány ehhez társuló támogatása megfelelő alapot biztosít majd a gazdaságos gyártáshoz. Végül, de nem utolsó sorban a kínai szereplőkkel is könnyebben veheti fel a harcot a gyártó. A legnagyobb fenyegetést a BOE Technology jelentheti, amely többek között már a Huawei készülékeihez is szállít paneleket.

Az OLED televíziók piacán az LG utcahosszal vezet. A Business Korea tavalyi évet vizsgáló jelentése szerint a termékek közel kétharmadát a dél-koreai szereplő értékesítette, miközben második helyezett Sony, illetve a harmadik Panaosonic készülékeibe is LG panelek kerültek. Arról egyelőre nincs konkrét információ, hogy a felszabaduló dél-koreai OLED-kapacitást milyen panelek termelésével fogja kiaknázni a gyártó. Az elmúlt időben ismét felmerült, hogy az iPhone-okba (is) szállítana paneleket az LG, azonban a komponensek előállításával megbízott phadzsui üzem működését technikai problémák miatt egy hónapja ideiglenesen le kellett állítani.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról