Szerző: Hlács Ferenc

2019. július 10. 10:30

Óriásfájl-küldő szolgáltatást indít a Drobpox

Az egyelőre béta címkés Dropbox Transfer akár 100 gigabájtos fájlok továbbítását ígéri, illetve white label termékként is igénybe vehető lesz.

Új óriásfájl-küldő szolgáltatást indít a Dropbox, egyelőre béta címke alatt, amellyel a konzumer szegmens mellett a vállalati felhasználókat is célba veszi. A frissen bejelentett, Dropbox Transfer néven rajtoló megoldásnál a cég kifejezetten tekintélyes 100 gigabájtos felső határt jelöl ki a küldött tartalmaknál.

A vállalat a használatot igyekezett a lehető legegyszerűbbre szabni, a kiválasztott fájlokat elég az egérrel a szolgáltatás felületére húzni és meg is indul a feltöltés - de természetesen lehetőség van a Dropbox tárhelyen megőrzött tartalmakat is megosztani az új megoldáson keresztül, néhány kattintással. Utóbbi esetben értelemszerűen nem kell külön feltöltési idővel számolni. A szolgáltatás a dropboxos fájl megadása, vagy helyi tartalom feltöltése után egy hivatkozást ad, amelyet a felhasználók tetszés szerinti platformon megoszthatnak az ismerősökkel, akik Dropbox fiók nélkül is hozzáférhetnek a megosztott, nagyméretű fájlhoz - de a Transferben automatikusan generált email küldésére is lehetőség van a megosztáshoz.

dbtf

A folyamat igény szerint testre is szabható, a letöltéshez a küldő jelszót is megadhat, illetve a hivatkozásokhoz lejárati dátum is beállítható - erre ráadásul akár már a link elküldését követően, utólag is lehetőség van. A szolgáltatás a link használatakor, azaz a letöltéseknél értesítést is küld a feladónak, hogy az biztosan tudjon róla, hogy letöltötték a továbbított tartalmat, a felület pedig statisztikákat is biztosít, amelyekből kiderül, hányszor fértek hozzá a megosztott hivatkozáshoz.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az új szolgáltatással a Dropbox a vállalati ügyfeleket is erősen célozza, a Transfer kvázi white label megoldásként is igénybe vehető, azaz az egyes hivatkozásokhoz tartozó letöltőoldalakat lehetőség van saját háttérrel ellátni, illetve akár az adott cég logója is megjeleníthető a felületen.

A Dropbox Transfer még fejlesztés alatt áll, a béta programra azonban az érdeklődők már feliratkozhatnak a cég kapcsolódó oldalán - a hivatalos rajtról ugyanakkor a vállalat még nem beszélt. Érdekes kezdeményezésről van szó, hiszen a 100 gigabájtos fájlméret-maximummal a Dropbox alaposan fölé licitál a hasonló megoldásoknak, az egyik legismertebb hasonló szolgáltatás, a WeTransfer például legfeljebb 20 gigabájtig enged fájlokat továbbítani - illetve a vállalati ügyfelek számára a testreszabható felület is vonzó megoldás lehet.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.