Szerző: mz

2000. október 30. 21:06

Panasonic autós navigációs rendszer

[Mmd] A Panasonic új gépkocsi-navigációs rendszer bevezetésére készül. A CN-DV2000 nem csupán az utakon segíti a vezetőket a tájékozódásban, hanem beépített DVD videólejátszója révén multimédiás szórakozási lehetőséget is biztosít.
Az eszköz DVD lejátszóval felszerelt CN-DV2000 DVD ROM navigációs rendszert műszerfalba épített vagy műszerfalra helyezhető, színes LCD képernyőt, 5+1 csatornás térhatású hangzást biztosító CY-AC300 digitális hangprocesszort, továbbá a DVD videofilmek zenéinek maximális élvezhetőségéről gondoskodó, Dolby Digital és dts hangrendszerekhez készült dekódert tartalmaz.
A hely- és útvonal-meghatározáshoz intelligens algoritmusokat használó, magas fokon integrált navigációs rendszer elektronikusan tárolt, nagy felbontású térképekre támaszkodva működik. Az alapadatokat a DVD ROM-on, SDAL formátumban tárolt NAVTECH adatbázis szolgáltatja. A gépkocsi aktuális helyzete bármikor pontosan meghatározható a térkép-összehasonlítási technika részeként alkalmazott GPS-vevők segítségével, amelyek több műhold jelzései alapján számítják ki a szükséges paramétereket. A térkép-összehasonlítási technika a földrajzi adatokat a rendszerben tárolt út- és várostérképekhez rendeli hozzá. A szükséges kiegészítő információkat biztosító sebességérzékelő és giroszkópos iránytű révén a tervezett útvonal is ellenőrizhető és szabályozható.
Miután a vezető - cím (vagy akár irányítószám), célállomás (pl. adott típusú benzinkút) vagy csomópont alapján - kiválasztotta úti célját az autótérkép referenciái közül, a rendszer gyorsan kidolgozza és megjeleníti a képernyőn az ajánlott útvonalat. A felhasználó külön preferenciákat (pl. autópályát elkerülő útvonal, a lehető legrövidebb idő alatt megtehető útvonal) is betáplálhat; az útvonaltervet pedig több útszakaszra bonthatja le. "Egy bizonyos ponton keresztül" (pl. kávézó vagy egy kedvenc útszakasz) is kérheti az útvonal megadását, míg a képernyő folyamatosan tájékoztat a fennmaradó távolságról.
A biztonság érdekében hangbemondás figyelmeztet a szükséges irányváltoztatásokra - így a vezető anélkül juthat el úti céljához, hogy közben állandóan a képernyőt kellene figyelnie.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról