Szerző: Habók Lilla

2019. június 21. 09:30

Végre mobilon is láthatóbbá tenné a YouTube a hozzászólásokat

Sokkal könnyebben elérhetővé tenné a felhasználók számára a YouTube a hozzászólás gombot. Azonban mivel a múltban sokan visszaéltek már a kommentelés lehetőségével, először a legnépesebb közösségében kezdte tesztelni a cég az új gombot.

Egy új gombbal emelné ki a YouTube a videókhoz tartozó hozzászólásokat az XDA Developers megfigyelése szerint. Jelenleg ugyanis viszonylag nehezen lehet elolvasni a felhasználók videókhoz fűződő véleményét, mivel ahhoz át kell lapozni az ajánlott videókat, és megvárni a kommentek betöltődését. Bizonyos videók esetében viszont fontos lehet mások véleménye, mint például "hogyan csináljuk" és tesztelős videók kapcsán a közös tapasztalatcsere.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A hozzászólások (comments) gomb a tetszik / nem tetszik és a megosztás gomb között jelenik meg a tesztelés során - ezzel egyébként a "mentés listába" a "további" lehetőségek közé csúszik. Egyelőre a kommentek menüpont csak Indiában, méghozzá az androidos készülékeken jelent meg. A Google még nem közölte hivatalosan, hogy mikorra tervezi bevezetni más országokban vagy éppen iOS-en az új funkciót. A teszteket követően a kommenteket betöltő gomb várhatóan más országokban is elérhetővé válik, mivel a mostani megoldás semmiképp nem tekinthető túl felhasználóbarátnak a véleménycserére vágyó felhasználók szempontjából.

Youtube-hozzaszolasok

Másrészt viszont a nem odaillő, troll, zaklató és egyéb problémás hozzászólásokkal a YouTube-nak többször meggyűlt már a baja. Februárban például a cégnek a gyerekszereplőkkel rendelkező videók alatt kellett letiltania a megjegyzéseket a pedofil és más zaklató tartalmak miatt. Úgyhogy a videóhoz tartozók kommentek kiemelése akár még további problémákat is okozhat a videós közösségi oldalnak. A cégnek már csak emiatt is körültekintően kell kezelni az új funkciót, hogy nehogy újabb felhasználói visszaéléseknek adjon teret.

India: elég jó tesztterep

India egy hatalmas tesztelési csoport a YouTube számára, ahol a mobilhasználat is kiugróan magas. A videós közösségi felületet a cég áprilisi közlése szerint 265 millió indiai használja, és ezzel a nagyságrend már túllépett az amerikai felhasználók körén. Sőt, India rendelkezik a legnagyobb növekedési aránnyal is a felhasználó országok közül, 2020-ra elérheti az 500 milliót az ügyvezető Susan Wojcicki közlése szerint. Egy másik adat szerint, mostanra több mint 1200 csatorna lépte át az országban a több mint egy millió feliratkozót, addig öt évvel ezelőtt még csak 15 ilyen fiók volt. Úgyhogy a YouTube-ot igencsak aktívan használó indiai tábor elég jó tesztterepet jelent a cég számára, hogy megvizsgálja akár egy komment gomb vagy más új funkció bevezetésének hatásait a közösségre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról