Szerző: Hlács Ferenc

2019. június 17. 10:43

Előre konfigurált Visual Studio Code telepítőt kapnak a Java fejlesztők

A megoldás egy füst alatt telepíti a VS Code-ot és szükséges a Java komponenseket is, időt spórolva a fejlesztőknek.

Olajozottabbá tenné a Java fejlesztés kezdőlépéseit Visual Studio Code szerkesztőjével a Microsoft, a vállalat ezért a napokban egy előre konfigurált telepítőt jelentett be az eszközhöz, kifejezetten a programnyelvvel dolgozó, vagy épp az azzal ismerkedő fejlesztők számára.

A Visual Studio Code mára a Stack Overflow kutatása szerint a legnépszerűbb fejlesztőkörnyezetté nőtte ki magát, amelyhez mára számos Java kiegészítő érhető el - ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a kezdők, vagy a nyelvvel frissen ismerkedők számára nem triviális feladat elvégezni az eszköz kezdeti beállításait. Ezt a problémát a Microsoft már korábban megpróbálta orvosolni a Java Extension Packkel, amely a Java fejlesztéshez használt népszerű kiegészítőket gyűjti csokorba, és a Visual Studio Marketplace-ről tölthető le, most azonban még egy fokkal egyszerűbbé tenné az indulást, egy dedikált telepítővel.

vscjva

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Visual Studio Code Java Installer használható teljesen új telepítéshez, illetve a meglévő szoftver frissítéséhez is. Az eszközt letöltve és elindítva az gyorsan ellenőrzi, hogy az adott gépen megvannak-e a Java fejlesztéshez szükséges alapvető komponensek, mint a JDK, illetve maga a Visual Studio Code IDE és Java kiegészítői. Amennyiben ezeket nem találja meg, a telepítő letölti az eszközök legfrissebb stabil verzióit, és fel is teszi azokat a rendszerre. Ezt követően meg is nyitható a Visual Studio Code és bele lehet vágni a Java kód írásába.

A JDK-t az eszköz egyébként az AdoptOpenJDK felületéről tölti le, amelynek a Microsoft Azure tavaly óta lelkes támogatója, és amely ennek megfelelően a vállalat ajánlott Java disztribúciójának számít. Egy teljes mértékben szabadon elérhető, nyílt forrású JDK-ról van szó, amely az OpenJDK projektre épít. A frissen bejelentett telepítő egyelőre csak Windowsra érhető el, de a redmondi óriás már dolgozik a macOS-re szánt verzión is - a windowsos kiadás kapcsán pedig szokás szerint várja a visszajelzéseket.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.