Szerző: Asztalos Olivér

2019. július 16. 09:05

Frissítve: A Revolutnál is indul az Apple Pay

Folytatódik az Apple Pay idei futótűzszerű terjedése. A támogatott pénzintézetek listájához most a Revolut csatlakozott, amely pár héten belül ügyfelei többségének kínálhatja fel a fizetési szolgáltatást. Eközben a magyar szereplők egy része javában dolgozik a bevezetésen, így még az idén bővülhet az Apple Pay támogatást kínáló bankok köre.

FRISSÍTÉS: Számos hazai bankot beelőzve már a magyarországi címmel regisztrált Revolut ügyfelek számára is hivatalosan elérhető az Apple Pay. Az aktiválás legegyszerűbben az appon belül kezdeményezhető az egyes bankkártyák alatti "Add to Apple Wallet" ikonra bökve.

Legutóbbi ígéretéhez hűen érkezik az Apple Pay támogatás a Revoluthoz, melynek tárcáját múlt hét óta már forintban is közvetlenül fel lehet tölteni. Bár az egyik legismertebb challenger bank még nem jelentette be hivatalosan a szolgáltatás indulását, az általa kibocsátott fizikai és virtuális kártyák egy része már hozzáadható a Wallet alkalmazáshoz. Felhasználói visszajelzések alapján a korábban kibocsátott, 5352 98 és 5391 23 számsorral kezdődő Mastercard, illetve a 4596 54 BIN-nel (Bank Identification Number) rendelkező Visa kártyák manuális aktiválására nyílt lehetőség ma reggeltől.

A hivatalos bejelentéssel együtt az úgynevezett in-app provisioningre, vagyis a Revolut alkalmazásából történő aktiválás lehetőségére is várni kell, a kompatibilis kártyákat egyelőre csak kézzel lehet betenni az Apple tárcájába, igaz, ez a folyamat optimális esetben legfeljebb bő 1 percet vehet igénybe. Ehhez a Revolut fizikai vagy virtuális kártyájának adatait kell megadni, amely a név és teljes kártyaszám mellett a lejárati dátumot és a CVV/CVC kódot jelenti. Ezt követően a Revolut egy SMS üzenetet küld, amellyel jóváhagyható a kártya tokenizálása. Az Apple Pay fizetési szolgáltatás használata a Revolut esetében is ingyenes, illetve 5000 forint felett sem szükséges PIN-kódot megadni.

revolut_apple_pay

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A Revolut még május elején jelentette be, hogy az Apple Pay előzetesen vártnál sokkal hosszabbra nyúlt fejlesztési ciklusa hamarosan véget ér, és valamikor május végén vagy június elején végre elrajtol a fizetési szolgáltatás, elsőként az Egyesült Királyságban. Ezt követően, június végéig további 14 országban ígért indulást a challenger bank, mely listán azonban Magyarország nem szerepelt. Ennek oka vélhetően az volt, hogy ekkor még nem volt publikus a szolgáltatás hazai rajtja, ami végül az OTP jóvoltából múlt héten megtörtént.

A magyarországi bankokat tekintve várhatóan heteken belül tovább bővülhet az Apple Pay-t támogatók listája. A CIB-től érkezett állásfoglalás szerint a bank mindent megtesz azért, hogy még idén bevezethesse a szolgáltatást. Megkeresésünkre az Erste Bank még az előző héten azt közölte, hogy dolgozik a teljes mobilos paletta lefedésén. A bank rövid közleményéből arra lehetett következtetni, hogy akár már heteken belül elkészülhet az Apple Pay támogatás, amely a közelmúltban bemutatott androidos megoldást egészítené ki. Iparági pletykák szerint a Gránit Bank is dolgozik a fejlesztésen, amely várhatóan 1-2 hónapon belül jut majd el az ügyfelekhez.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 04:07

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.