Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Revolutnál is indul az Apple Pay

Asztalos Olivér, 2019. május 29. 10:23

Folytatódik az Apple Pay idei futótűzszerű terjedése. A támogatott pénzintézetek listájához most a Revolut csatlakozott, amely pár héten belül ügyfelei többségének kínálhatja fel a fizetési szolgáltatást. Eközben a magyar szereplők egy része javában dolgozik a bevezetésen, így még az idén bővülhet az Apple Pay támogatást kínáló bankok köre.

Legutóbbi ígéretéhez hűen érkezik az Apple Pay támogatás a Revoluthoz, melynek tárcáját múlt hét óta már forintban is közvetlenül fel lehet tölteni. Bár az egyik legismertebb challenger bank még nem jelentette be hivatalosan a szolgáltatás indulását, az általa kibocsátott fizikai és virtuális kártyák egy része már hozzáadható a Wallet alkalmazáshoz. Felhasználói visszajelzések alapján a korábban kibocsátott, 5352 98 és 5391 23 számsorral kezdődő Mastercard, illetve a 4596 54 BIN-nel (Bank Identification Number) rendelkező Visa kártyák manuális aktiválására nyílt lehetőség ma reggeltől.

A hivatalos bejelentéssel együtt az úgynevezett in-app provisioningre, vagyis a Revolut alkalmazásából történő aktiválás lehetőségére is várni kell, a kompatibilis kártyákat egyelőre csak kézzel lehet betenni az Apple tárcájába, igaz, ez a folyamat optimális esetben legfeljebb bő 1 percet vehet igénybe. Ehhez a Revolut fizikai vagy virtuális kártyájának adatait kell megadni, amely a név és teljes kártyaszám mellett a lejárati dátumot és a CVV/CVC kódot jelenti. Ezt követően a Revolut egy SMS üzenetet küld, amellyel jóváhagyható a kártya tokenizálása. Az Apple Pay fizetési szolgáltatás használata a Revolut esetében is ingyenes, illetve 5000 forint felett sem szükséges PIN-kódot megadni.

revolut_apple_pay

A Revolut még május elején jelentette be, hogy az Apple Pay előzetesen vártnál sokkal hosszabbra nyúlt fejlesztési ciklusa hamarosan véget ér, és valamikor május végén vagy június elején végre elrajtol a fizetési szolgáltatás, elsőként az Egyesült Királyságban. Ezt követően, június végéig további 14 országban ígért indulást a challenger bank, mely listán azonban Magyarország nem szerepelt. Ennek oka vélhetően az volt, hogy ekkor még nem volt publikus a szolgáltatás hazai rajtja, ami végül az OTP jóvoltából múlt héten megtörtént.

A magyarországi bankokat tekintve várhatóan heteken belül tovább bővülhet az Apple Pay-t támogatók listája. A CIB-től érkezett állásfoglalás szerint a bank mindent megtesz azért, hogy még idén bevezethesse a szolgáltatást. Megkeresésünkre az Erste Bank még az előző héten azt közölte, hogy dolgozik a teljes mobilos paletta lefedésén. A bank rövid közleményéből arra lehetett következtetni, hogy akár már heteken belül elkészülhet az Apple Pay támogatás, amely a közelmúltban bemutatott androidos megoldást egészítené ki. Iparági pletykák szerint a Gránit Bank is dolgozik a fejlesztésen, amely várhatóan 1-2 hónapon belül jut majd el az ügyfelekhez.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.