Szerző: Hlács Ferenc

2019. május 22. 11:05

A Honor is a kamerára fekszik rá

Két új Honor csúcsmodell is érkezik, fókuszban a fotózással - és persze ahogy a brandtől megszokhattuk, az árral.

A fő brandje alatt megjelenő csúcsmodellek után a Honor telefonoknál is a fényképezésre helyezi a hangsúlyt a Huawei: bemutatkozott a Honor 20 família két új zászlóvivője, amelyekbe a gyártótól már ismert erős hardver mellett a kamerás újítások is utat találtak. A Honor az anyacég számára kifejezetten borús időkben dobja piacra készülékeit, miután a Google a napokban az Egyesült Államok elnöki rendeletének folyományaként megvonta támogatását a Huawei okostelefonjaitól - ez ugyanakkor a most bejelentett Honor modelleket előreláthatólag nem érinti.

honor20pro

Az új kínálat élén a Honor 20 Pro lovagol, a gyártótól megszokott nevezéktanhoz illeszkedve. A készülék formaterve szemből az egyebek mellett a Honor View 20-ból is ismert kialakítást idézi, magyarán egy "teli" kijelzős készülékről van szó, a bal felső sarokba ütött kameralyukkal. A képátló 6,26 hüvelyk, az IPS panel felbontása pedig 1080x2340 pixel, ami 412 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A telefont megfordítva már szembeötlőbbek a különbségek, az eszközön ugyanis függőlegesen elrendezve egy négy szenzorból álló kamerarendszert találunk - és az ujjlenyomat-olvasó is hiányzik a hátoldalról. Ez utóbbit ugyanakkor a gyártó nem a kijelző alá bújtatta, helyette a telefonon oldalt, a bekapcsológombban helyezte el, ami továbbra is kényelmes használatot biztosít, noha az asztalon fekvő telefon feloldásához azért kézbe kell venni az eszközt.

honor20pro3

A készülékházban a vállalat tavaly év végén bemutatkozott HiSilicon Kirin 980 csúcslapkáját találjuk, két 2,6 gigahertzes és két 1,92 gigahertzre állított Cortex-A76 maggal, illetve négy 1,8 gigahertzen ketyegő Cortex-A55-tel. RAM-ból 8 gigabájt, tárhelyből 256 gigabájt jutott a telefonba, microSD-s bővítési lehetőség nélkül, noha ekkora tárterület mellett ez valószínűleg senkinek nem lesz különösebben fájdalmas. A telefonba a vállalat egy testes, 4000 mAh kapacitású telepet gyömöszölt, amely a gyártó 22,5 wattos SuperCharge töltőjével fél óra alatt pumpálható fel nulláról 50 százalékra.

honor20pro2

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

De térjünk rá a hátoldali kamerákra: a Honor 20 Pro fő szenzora egy ütős, 48 megapixel felbontású Sony IMX586 érzékelő, amely az oszlopban középen helyezkedik el - ezt láthattuk a Honor View 20-ban is, noha más lencserendszer mögött. Jelen esetben f/1.4-es optikáról van szó, amelyhez elektronikus és optikai képstabilizáció is párosul - utóbbi a 8 megapixeles telefotó kameránál is ott van, amely 3x optikai zoomot ígér. A készüléken emellett egy ultraszéles látószögű, 16 megapixeles kamera is elfért, 117 fokos látómezővel - illetve ráadásnak egy két megapixeles szenzort is találunk rajta, kifejezetten a makrófotókhoz. Az eszközt továbbá lézeres autofókusszal is felszerelte a gyártó. Mindezek mellett a kijelzőbe ütött kamera sem mondható visszafogottnak a maga 32 megapixeles felbontásával. Az eszköz szokás szerint egy sor szoftveres megoldással is kiegészül a fotók feltuningolására, mint a Super Night Mode, amely több fotóból állít össze egy jó minőségű éjszakai - vagy gyenge fényviszonyok között lőtt - fényképet.

Szorosan a nagy testvér mögött

A Honor 20 szinte megegyezik a nagyobb testvérrel, beleértve a dizájnt és az eszközben dolgozó vasat is, noha az akku egy kicsit kisebb, 3750 mAh kapacitású - a gyorstöltés azonban itt is támogatott. A fő különbséget a kamerákban kell keresni, erről a modellről ugyanis lemaradt a telefotó lencse, helyette egy 2 megapixeles mélységérzékelő került a hátoldalra. Itt a 48 megapixeles fő szenzor is f/1.8-as, vagyis lényegében megegyezik a View 20-ban látott kamerával, illetve az optikai képstabilizáció is kimarad a felhozatalból. A Honor 20 modell 6 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt tárterülettel érhető el.

IMG_0099

A készülékek pontos hazai rajtja egyelőre nem ismert - ami viszont az árazást illeti, a Honor szokás szerint alálicitál a csúcskategóriában megismert árcéduláknak, a Honor 20 Pro bruttó 599, a Honor 20 pedig bruttó 499 euróért lesz megvásárolható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról