:

Szerző: HIRDETÉS

2019. május 6. 07:38

Valóban okosak a mobilalkalmazásaink?

Az okostelefonok tempósan, és egyre látványosabban változtatják meg az olyan alapvető tevékenységeket, mint a vásárlás, a sport vagy épp a banki ügyek intézése. A kényelemért és a személyre szabott szolgáltatásokért cserébe pedig jellemzően „elég”, ha hozzáférést biztosítunk legféltettebb értékünkhöz: az adatainkhoz. Ezt a problémakört járta körbe a harmadik alkalommal jelentkező UNIQA Money Lounge.

Az okostelefonon bármikor azonnal elérhető alkalmazások és szolgáltatások által hozott átalakulást veszik górcső alá a május 16-i, harmadik alkalommal futó UNIQA Money Lounge előadói. Az egynapos rendezvény képet alkot a jelen kor technológiai és pénzügyi szinergiáiról, kihívásairól és válaszokat keres a kapcsolódó kérdésekre.

„A Money Lounge-ot azért indítottuk el, hogy felhívjuk a figyelmet arra, milyen hatással van életünkre, vállalkozásunkra a technológia fejlődése, a jövőben milyen irányba indulnak el az okos megoldások, illetve milyen újdonságokra kell nagyobb figyelmet fordítanunk a jövőben.” – foglalta össze Kurtisz Krisztián, az UNIQA vezérigazgatója és a CHERRISK ügyvezetője a rendezvény filozófiáját.

MoneyLounge19

Ahogy egyre több területen, a mesterséges intelligenciára építő technológiák a pénzügyi megoldásokban is egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak: ennek alkalmazási területeit a konferencián Remco Veenenberg, a Revolut kelet-közép-európai nagykövete járja majd körbe, aki most Budapesten foglalkozik az újonnan kialakuló technológiák kutatásával és a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztésekkel. Barna Balázs a TransferWise európai expanziójáért felelős vezetője szerint a bankok továbbra is konzervatív gondolkodás mellett szervezik üzletmenetüket és nem koncentrálnak kellőképpen e-megoldásokra, illetve a számítástechnikai innovációra. Barna munkája, illetve a szegmensben jól ismert TransferWise jelenleg arra fókuszál, hogy a nemzetközi átutalások is gyorsan, egyszerűen levezényelhetők legyenek, akár egy email elküldése. Kurtisz Krisztián az UNIQA és a CHERRISK vezetője előadásában azt a kérdést teszi fel, hogy valóban okosak-e a mobil alkalmazásaink és valóban indokolt-e, hogy minden szolgáltatónak legyen saját applikációja - a vezérigazgató szerint ez nem minden esetben igazolható.

A májusi konferencia nem csak üzletről szól és nem csak vállalkozásoknak. Bárki regisztrálhat és ingyen részt vehet az eseményen, aki szereti, vagy fogékony az új technológiák körüli történések megismerésére, az alábbi linkre kattintva. A regisztrációhoz az érdeklődőknek érdemes felkeresni a rendezvény weboldalát.

[A UNIQA megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.